Constanţa: UDATE/ Muncitor zdrobit în cuva unei instalaţii de măcinat cărbuni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cumplit accident de muncă produs în această dimineaţă la fabrica de cretă din Murfatlar: un muncitor a fost zdrobit în timp ce alimenta o instalaţie de măcinat cărbuni.

Radu Dumitru (55 de ani) era angajat al SC Tempo Invest SA. Sarcina bărbatului era să alimenteze instalaţia însă la un moment dat, din cauze necunoscute, s-a dezechilibrat şi a căzut în cuvă. Muncitorii care au asistat îngroziţi la cele petrecute au oprit imediat utilajul şi au sunat la 112.

La faţa locului a sosit în câteva minute un echipaj al SMURD. Dumitru a fost scos din utilaj, medicii au încercat să îl resusciteze însă bărbarul era prea grav rănit pentru a mai putea fi salvat.

La această oră poliţiştii sunt încă la locul accidentului şi aşteaptă un procuror criminalist pentru a ancheta circumstanţele în care s-a produs nenorocirea.

UPDATE: Martorii au povestit că victima a intrat în tură la ora 6.00 sarcina sa fiind aceea de a alimenta utilajul cu cărbuni.  În jurul orei 7.00 instalaţia s-a blocat, au declarat colegii săi, probabil din cauza unui bulgăre mai mare care nu putea fi măcinat. Dumitru a închis utilajul şi a intrat în cuvă ca să deblocheze moara. După ce a reuşit să elibereze instalaţia s-a aşezat pe cuva maşinii şi a spus unui coleg să o repornească. Când maşinăria a fost repusă în funcţiune s-a dezechilibrat şi a căzut în interior.

Muncitorii care au asistat la scenă sunt încă în stare de şoc după ce l-au văzut pe colegul lor cu picioarele prinse în instalaţie şi urlând de durere.  Au oprit maşinăria şi au sunat imediat la 112.

Soţia sa, Angela Radu, a primit cumplita veste de la doi colegi de muncă. Iniţial femeia a fost absolut convinsă că bărbatul său a fost doar rănit şi s-a dus la o vecină să împrumute bani pentru a putea ajunge la spital.

Cazul este anchetat de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa şi de inspectori din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă. Comisia urmează să stabilească dacă au fost respectate normele de protecţie a muncii şi cine se face vinovat pentru producerea accidentului.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite