Constanţa: Morţii nenăscuţi capătă buletin

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cazul  bărbatului de etnie romă ucis joi seară de nepotul său pune în încurcătură autorităţile, care sunt nevoite să elibereze, şi un certificat de naştere şi unul de deces pe numele celui ucis.

Poliţiştii şi procurorii se confruntă deseori cu situaţii în care persoanele care încalcă legea sau cele care-şi pierd viaţa nu figurează în niciun registru civil.

Şi-a ucis unchiul „nenăscut“


Asan Selim (23 de ani) a fost înjunghiat mortal joi seară de nepotul său, în vârstă de 16 ani. Victima nu avea acte de identitate, iar anchetatorii au fost nevoiţi să se bazeze doar pe declaraţiile martorilor pentru a putea stabili posibila identitate a bărbatului suprimat.

În astfel de cazuri, spun autorităţile, este necesară eliberarea concomitentă a unui certificat de naştere şi a unuia de deces. Din punct de vedere legal, astfel de persoane practic nu există.

Trebuie să fie eliberate cele două certificate, pentru ca ancheta să poată continua. „Ne confruntăm des cu astfeld e cazuri, în care persoanele implicate într-un dosar să nu avut niciodată acte de identitate“, a decalarat prim – procurorul Adina Florea de la parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa.

Pentru a putea elibera actele de deces ale bărbatului omorât joi seară, autorităţile sunt nevoite să întocmească documente de indetitate pentru toate rudele neînregistrate ale victimei.


Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite