Constanţa: Monstrul din Tulcea care a ucis un cal cu drujba a fost trimis în judecată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Calul a fost ucis cu cruzime
Calul a fost ucis cu cruzime

Tulcenul care a tăiat cu fierăstrăul electric gâtul unui cal a fost trimis în judecată de procurorii tulceni şi riscă o pedeapsă de până la trei ani de închisoare.

Ilie Preda a fost iniţial considerat nebun de autorităţi după ce la data de 12 octombrie 2008 în plină stradă, în oraşul Babadag, a tăiat gâtul unui cal cu fierăstrăul. Imediat el a fost transportat la Tulcea şi internat la secţia de pshihiatrie a Spitalului Judeţean, însă ulterior s-a constatat că a avut discernământ.

„Preda Ilie, cu ajutorul unui fierăstrău pe care îl deţinea, a tăiat gâtul mânzului său, după care a mai executat două tăieturi şi în zona abdominală a animalului. Persoanele aflate la acel moment pe strada pe care Preda Ilie a decapitat animalul, au apelat la Serviciul de urgenţă 112, învinuitul fiind astfel internat la Secţia psihiatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Tulcea. Urmare unei expertize psihiatrice efectuată asupra învinuitului, s-a constatat că Preda Ilie a avut discernământ când a comis o astfel de faptă”, a declarat procurorul Laura Subţirelu, purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Tulcea .

Cauza a fost trimisă spre competentă soluţionare la Judecătoria Babadag , deoarece toate faptele s-au comis în raza de competentă a acestei instanţe, iar părţile domiciliază în oraşul Babadag. Preda Ilie  riscă o pedeapsă de la 6 luni până la 3 ani, sau amendă, pentru uciderea mânzului.


Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite