Constanţa: UPDATE Mircea Băsescu, audiat de poliţiştii de la Rutieră

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mircea Băsescu, fratele preşedintelui, a dat o declaraţie, ieri, la Poliţia Constanţa, cu privire la incindetul petrecut la începutul lunii septembrie, când o tânără l-a acuzat că a pălmuit-o şi a înjurat-o în trafic.

UPDATE Fratele preşedintelui Traian Băsescu s-a prezentat marţi la Poliţie: „La sediul firmei Ice Age a venit o scrisoare de la poliţie prin care se solicita să spun cine conducea maşina în timpul incidentului de la începutul acestei luni.

Marţi m-am dus la poliţie să le dau răspunsul. Cei de acolo mi-au zis: «Ce bine că aţi venit! Daţi-ne şi o declaraţie!». Şi aşa am spus tot ce ştiam şi tot ce am făcut public prin comunicatul de presă pe care l-am difuzat imediat după incident“.

Mircea Băsescu a venit la Poliţie de bunăvoie, a confirmat şi inspectorul şef al Inspectoratului de Poliţie Judeţului Constanţa, comisar şef Dumitru Catană. „S-a prezentat marţi seara la Serviciul Rutier ca reclame că şi-a găsit maşina zgâriată în parcare. Pentru că era acolo a fost de acord să dea şi o declaraţie cu privire la incidentul din trafic“, a declarat Catană. 

Fratele preşedintelui Traian Băsescu s-a prezentat ieri la poliţie: „La sediul firmei Ice Age a venit o scrisoare de la poliţie prin care se solicita să spun cine conducea maşina în timpul incidentului de la începutul acestei luni. Aseară, m-am dus la poliţie să le dau răspunsul. Cei de acolo mi-au zis: «Ce bine că aţi venit! Daţi-ne şi o declaraţie!». Şi aşa am spus tot ce ştiam şi tot ce am făcut public prin comunicatul de presă pe care l-am difuzat imediat după incident".

Familia Băsescu, nominalizată la trofeul „Palme dor"

Mircea Băsescu a fost acuzat de o tânără din Constanţa că a şicanat-o în trafic şi apoi a lovit-o. Nicoleta Moraru (32 de ani), femeia care a reclamat agresiunea, l-a recunoscut pe Mircea Băsescu din pozele de pe internet.

image

Nicoleta Moraru se afla la volanul unui Volkswagen roşu (B 08 HIY), iar Mircea Băsescu într-un Mercedes negru (B 02 GMJ) pe 3 septembrie. „Am vrut să fac dreapta pe Bulevardul Ferdinand din Constanţa. Eram pe banda normală, încadrată corect, când un domn într-un Mercedes negru de pe banda cealaltă a încercat să-mi taie faţa. Am claxonat ca să evit coliziunea", a declarat Nicoleta Moraru. Ea susţine că Mercedesul a depăşit-o pe partea dreaptă şi apoi a frânat brusc.

Şoferiţa agresată de fratele preşedintelui Băsescu: „Nu îmi retrag plângerea!"

„M-a depăşit pe partea dreaptă. Îl auzeam cum mă înjură pentru că aveam geamurile deschise. După ce m-a depăşit, a tras în faţa maşinii mele pe mijlocul şoselei, blocând ambele benzi de mers. Nu am experienţă în astfel de incidente şi nu mi-am dat seama că ar fi trebuit să închid geamurile. Mi-a dat un dos de palmă prin geamul deschis, iar când am închis în sfârşit geamul a început să tragă de portiere. După aceea a condus până la Cartea Funciară, de unde a luat pe cineva", a povestit Nicoleta Moraru.
„Am sunat la 112 şi mi s-a spus că trebuie să vin să depun o plângere la Secţia 3, ceea ce am făcut. Am oferit o descriere completă a unui domn de aproximativ 1,80 metri înălţime, cu ochelari şi cu mustaţă şi am dat numărul de înmatriculare, B 02 GMJ", a precizat tânăra.
Femeia a spus că nu-i va cere despăgubiri lui Mircea Băsescu, însă nici nu îşi va retrage plângerea. Nicoleta Moraru este angajată, din anul 2008, ca referent, la Direcţia de Coordonare a Instituţiilor Subordonate, din cadrul Consiliului Judeţean Constanţa.

„Niciodată nu am lovit o femeie"

Fratele preşedintelui a negat că ar fi lovit-o pe Nicoleta Moraru. „Nu este adevărat. Niciodată în viaţa mea nu am lovit o femeie. Nici nu aş fi avut cum să fac asta pentru că în momentul presupusului incident eu vorbeam la telefonul mobil", a declarat pentru „Adevărul" Mircea Băsescu.

El susţine că a încercat să depăşească Volkswagenul, dar persoana care îl conducea nu voia să elibereze banda a doua. Mircea Băsescu spune că a fost nevoit să depăşească prin dreapta. „În acest timp vorbeam la telefon, prin sistemul hands free, cu prietenul care mă aştepta în refugiul din faţa magazinului Dioda. Am observat abia atunci că Volkswagenul roşu era condus de o doamnă, iar în dreapta se afla o altă doamnă care îmi făcea semne obscene cu degetul mare ridicat în sus. Am depăşit Volkswagenul şi am trecut pe banda a doua frânând, pentru a le convinge să treacă pe banda întâi", se arată într-un comunicat al lui Mircea Băsescu. Fratele preşedintelui susţine că nu s-a dat jos din maşină, continuându-şi drumul până în faţa magazinului Dioda.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite