Minideltă de 16 milioane de euro la periferia Tulcei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consiliul Local Tulcea a aprobat joi studiul de fezabilitate privind reconstrucţia ecologică a zonei Zaghen  din Rezervaţia Biosferei Delta Dunării, zonă periferică a municipiului Tulcea,  în baza proiectului derulat prin Programul de cooperare Transfrontalieră Românai-Ucraina. 


Valoarea investiţiei  se ridică la 70.342.789 lei, firma proiectantă urmând ca, în baza contractului cu Administraţia Biosferei Delta Dunării,  să definească indicatorii tehnici privind  reconstrucţia ecologică a zonei. Proiectul a  fost pus pe hârtie în anul  2007, ARBDD, Consiliul Judeţean şi Primăria Tulcea au pus premisele inundării zonei Zagen,  parte a incintei îndiguite Tulcea-Nufăru din Delta Dunării. Lacul cu acelaşi nume a fost asanat în urnă cu 30 de ani, iar de atunci, zona a cunoscut o dezvoltare semi-rurală.

Motivul care a stat la baza acestui proiect iniţiat de RBDD îl constituie faptul că zona a devenit insalubră şi ineficientă economic. În consecinţă, prin aplicarea acestui proiect se doreşte eliminarea surselor de poluare, prin demolarea construcţiilor existente. Conectarea lacului Zagen la regimul hidrologic natural presupune redarea zonei circuitului natural.

image
Constanţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite