Constanţa: Milioane de euro pentru epurarea apei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Staţia de Epurare Constanţa Nord va fi acoperită pentru a nu mai degaja mirosuri urâte în jur
Staţia de Epurare Constanţa Nord va fi acoperită pentru a nu mai degaja mirosuri urâte în jur

La sediul central al RAJA Constanţa au fost semnate astăzi patru contracte de lucrări pentru realizarea de staţii de epurare în judeţul Constanţa. Unele vor fi construite, iar altele vor fi dotate cu thnologii de ultimă generaţie.

Lucrările, în valoare de 1,15 miliarde de lei (aproximativ 271 milioane de euro), vizează performanțe în epurarea apei uzate, prin construirea a două stații noi la Constanța Sud și Mangalia, modernizarea celei de la Medgidia și a celei de la Constanța Nord (Tăbăcărie), unde este necesară reducerea în jurul instalațiilor a mirosului degajat de nămol.

Contractele au fost semnate în prezenţa reprezentanţilor Ambasadei Statelor unite ale Americii la Bucureşti şi ai autorităţilor locale din Constanţa, Mangalia, Medgidia, ai primarilor din judeţele unde RAJA furnizează servicii de alimentare cu apă şi canalizare: Tulcea, Călăraşi şi Ialomiţa. La eveniment au fost prezenţi reprezentanţi ai Ministerului Mediului, care a sprijinit obţinerea finanţării şi derularea proiectelor.

Alte două programe în derulare

Tot prin programul european, denumit generic POS MEDIU, la Constanţa sunt în derulare alte două investiţii de amploare: reabilitarea staţiei de epurare de la Eforie Sud (în valoare de 139 de milioane de lei) şi modernizarea sistemului de alimentare cu apă şi canalizare în regiunea Constanţa-Ialomiţa (în valoare de 1,07 miliarde de lei).

Citeşte mai multe în  de mâine!

Ştampilă Constanţa
Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite