Constanţa: Mieii vii au apărut la târgul de animale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgul de miei vii va fi deschis până pe 2 aprilie
Târgul de miei vii va fi deschis până pe 2 aprilie

Ţarcurile sunt amenajate la Pavilionul Expoziţional. Un kilogram de miel viu costă 14 lei, iar un kilogram de miel tăiat este comercializat cu 19 lei.

Constănţenii au posibilitatea să-şi cumpere până pe data de 2 aprilie de la Târgul de Paşte produsele tradiţionale pentru masa de săptămâna viitoare.
Alexandru Lăcătuş a venit de la Cumpăna să vândă miei şi iezi. Bărbatul a spus că are o microfermă de aproximativ 45 de animale de care are grijă în fiecare zi.

La Târgul de miei vii organizat la Pavilionul Expoziţional, în cadrul Târgului de Paşte, bărbatul a venit cu şase miei, şase iezi şi cocoşi, pentru care cerea 30 de lei pe bucată.

Speră să-şi vândă marfa

Oierul a declarat că dacă îi vinde pe toţi, se duce şi mai aduce şi alţii. El speră să scape de toate animalele. „Oamenii îşi pot alege singuri animalul pe care îl vor pe masă. Avem certificate de la veterinar şi le garantăm că toate animalele sunt sănătoase“, a precizat el. Micuţele necuvântătoare erau hrănite cu mălai, iar din când în când le era umplut un recipient cu apă.

Ciobanul a mai spus că nu i-a fost deloc uşor să vină cu animalele de la Cumpăna. „Am avut nevoie de maşină pentru a-i putea transporta, certificate de la medicul veterinar care să ateste că mieii sunt sănătoşi, cât şi de acte prin care să dovedesc că sunt producător“, a adăugat el.

Lumea a aflat de la primele ore de acest târg, însă nu s-au înghesuit prea tare să-şi cumpere miei de Paşte. Unii dintre ei au venit pregătiţi cu sacoşe în care să-şi bage animalele. Oamenii se plimbau printre ţarcurile special amenajate pentru a-şi alege mieii.

Citiţi mai multe în !

image
Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite