Constanţa: Micul Paganini va ajunge în stradă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Talentul lui Angelo Năstase a fost recunoscut la concursul „Micul Paganini“
Talentul lui Angelo Năstase a fost recunoscut la concursul „Micul Paganini“

O familie de romi din Constanţa a investit în copii, însă va ajunge acum fără un acoperiş deasupra capului. Familia lui Angelo Năstase este ameninţată cu evacuarea pentru că nu mai are bani să-şi achite chiria.

„Talentul nu are culoare!“, îşi începe pledoaria pentru campania umanitară învăţătoarea lui Angelo Năstase, Adina Tulbure. Elev în clasa a II-a B, la Colegiul de Arte Regina Maria Constanţa, Angelo a fost ferit, până de curând, de problemele adulţilor.

„Peste o săptămână va ajunge fără un acoperiş deasupra capului, deoarece părinţii nu mai au bani să plătească chiria locuinţei în care stau acum“, explică învăţătoarea Adina Tulbure. Ei stau într-o casă în cartierul Obor. „Este o familie de romi cu trei copii, Angelo are o soră mai mare care studiază pianul, şi una mai mică, pregătită pentru grădiniţă“, mai spune ea.

Talent recunoscut

Angelo a primit până în prezent numai calificativul foarte bine la toate materiile, iar talentul său a fost recunoscut la concursul „Micul Paganini“, desfăşurat la Colegiul de Arte Regina Maria, unde a obţinut, la categoria lui de vârstă, locul I.

Copiii nu au ştiut de problemele reale ale familiei. Părinţii nu au locuri de muncă stabile, au bătut la numeroase uşi şi nu li s-a răspuns, iar învăţătoarea Adina Tulbure a încercat să apeleze numeroase fundaţii de ajutorare a familiilor de romi, însă fără rezultat.

Ajutor de la colegi

Mama lui Angelo, Marinica, a plecat anul trecut să muncească în Italia. „O poveste tristă, deoarece nici acolo nu a găsit de muncă, a rămas pe aeroportul din Pisa fără bani şi fără mâncare. Părinţii din clasa lui Angelo au strâns bani şi am ajutat-o, plătindu-i biletul de avion, să se întoarcă la copii acasă“, povesteşte învăţătoarea Adina Tulbure.

„A fost o perioadă foarte grea pentru Angelo. Refuza să mănânce, se închisese în el şi nu dorea decât să repete mai mult, şi mai mult, numai ca să se perfecţioneze“, mai spune ea.

Revederea cu mama a fost emoţionantă: „Mamă, mă voi face mare şi voi avea eu grijă de tine, nu îţi va lipsi nimic, voi fi cel mai mare violonist!“, a spus Angelo.

Au vândut ghiocei pe stradă

De 1 Martie, familia a vândut mărţişoare şi ghiocei pe stradă, în speranţa că vor mai strânge bani pentru ziua de mâine. Un efort minim însă. „Am strâns foarte puţini bani“, spune tatăl lui Angelo, Iulian Năstase.

„Noi nu am dorit ca cei mici să ne afle problemele, i-am ţinut departe de toate, însă nu am mai putut face faţă. Îi trimitem zi de zi la şcoală, am avut grijă să nu le lipsească nimic“, spune Iulian, care are doar şapte clase, însă doreşte să le ofere copiilor un alt viitor.

La îndemnul învăţătoarei, Iulian Năstase a deschis, zilele trecute, un cont - Năstase Iulian, RO 40 BTRL 01401201U80606XX, Banca Transilvania, Bulevardul Mamaia 134, Constanţa. Dacă doriţi să le oferiţi copiilor o şansă faceţi o donaţie.



Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite