Constanţa: Microhidrocentralele de pe Canalele Navigabile vor fi puse în funcţiune

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Compania Naţională Administraţia Canalelor Navigabile (CNACN) urmează să pună în funcţiune mircrohidrocentralele de la ecluza Agigea în momentul în care nivelul Dunării va ajunge la cota de 9,63 de metri reper Marea Baltică (mrMB).

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărirea Apelor a anunţat ieri că nivelul Dunării este de 8,82 mrMB şi va fi în creştere până duminică, 30 mai, când va atinge cota de 9,63 mrMB. La acest nivel al apei în canal, CNACN poate să alimenteze microhidrocentralele de la ecluza Agigea. Acestea produc energie electrică în capacitate de 2,5 MW/h, respectiv 2,2 MW/h ce este livrată în Sistemul Energetic Naţional.

„Activitatea de navigaţie pe Canalul Dunăre - Marea Neagră şi Canalul Poarta Albă - Midia Năvodari se poate desfăşura în condiţii normale la un nivel al apei de  + 6,25 mrMB. Nivelul apei este menţinut peste aceste cote numai pentru asigurarea posibilităţii de prelevare de apă de către principalii beneficiari: SC Rompetrol Rafinărie SA - Complexul Petromidia SA, RAJA Constanţa, Fertilchim Năvodari, sistemele de irigaţii, etc“, a declarat Valentin Zeicu, directorul general al CNACN.

image
Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite