Constanţa: Micii fizicieni au obţinut 18 premii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

18 elevi constănţeni din totalul celor 537 de participanţi au obţinut premii la Olimpiada Naţională de Fizică ce a avut loc la Constanţa în perioada 1-6 februarie. Miruna Oprescu, elevă în clasa a XI-a la Liceul Teoretic Ovidius a fost aleasă pentru Lotul Internaţional din Croaţia. 

După numărul de premii obţinute, judeţul Constanţa se află pe locul II, iar după punctaje, pe locul V în topul judeţelor participante la faza naţională a olimpiadei de fizică. În schimb, valoarea premiilor încasate de micii fizicieni a fost extrem de mică.

Ocupanţii locului I au primit doar 120 de lei, premiul II - 90 de lei, premiul III - 60 de lei, iar pentru menţiune - 50 de lei. În schimb, elevilor le-au fost umplute pungile cu premii cu pliante despre Uniunea Europeană. La rândul lor, profesorii vor fi şi ei premiaţi în cadrul altei gale atunci când vor fi recunoscute meritele tuturor olimpicilor care s- au clasat pe primele trei locuri.

Recompensaţi cu o excursie în Franţa

Tinerii au captat atenţia a doi francezi, un ataşat cultural al Ambasadei Franţei şi un profesor al şcolii Politehnice din Paris, care au acordat unui număr de patru premianţi vacanţe de şapte zile în Franţa.

Conducerea Universităţii Ovidius  le-a oferit diplome elevilor din cele şase judeţe limitrofe. Exemplul a fost urmat de Direcţia pentru Sport a Judeţului Constanţa, care a acordat elevului Mihai Popescu de la Colegiul Naţional Mircea cel Bătrân un premiu special.  

Un elev de clasa a VIII-a a obţinut punctaj maxim

Profesorii  au răsplătit eforturile unui tânăr în vârstă de 14 ani care a reuşit să performanţa de a obţine anul acesta punctajul maxim la evaluarea lucrării.

Elev în clasa a VIII-a la Colegiul Naţional Nicolae Bălcescu din Brăila, Denis Turcu este dealtfel şi ocupantul locului I la categoria lui de vârstă.  Denis spune că fizica mai are secrete pentru el doar la proba de baraj pentru lotul internaţional. „Nu este de ajuns să înveţi, trebuie să ai şi un dar. Mă ajută foarte mult şi matematica, unde sunt iar olimpic. La matematică am medalii de aur, argint şi bronz“, a declarat tânărul.

Miruna ne reprezintă la Croaţia

Deşi spune că timpul de pregătire nu i-a ajuns suficient, Miruna Oprescu, ocupanta locului II şi elevă în clasa a XI-a la Liceul Teoretic Ovidius a fost aleasă să ne reprezinte în lotul internaţional care se va desfăşura în curând în Croaţia. „N-am avut cine ştie ce timp pentru a învăţa, însă până la urmă am reuşit“ a declarat adolescenta.

Şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ)Elena Buhaiev a declarat că această olimpiadă a fost o încercare pentru toată lumea,  nu atât prin faptul că judeţul Constanţa nu a mai organizat o astfel de competiţie, dar acum a fost chiar o provocare, mai ales prin numărul mare de participanţi. În plus, „noi am luat-o ca pe o repetiţie pentru viitoarele olimpiade pe care le avem de organizat în luna aprilie“ a completat inspectorul.

Premii:

Daniel Adrian Aleca, Colegiul Naţional Mircea cel Bătrân;

Ioan Ignat- Colegiul Naţional Mircea cel Bătrân;

Sabin Andrei Ţenea- Colegiul Naţional Mircea cel Bătrân;

Iman Munire Bilal- Colegiul Naţional Mircea cel Bătrân;

Lucica Şefania Moroianu- Colegiul Naţional Mircea cel Bătrân;

Vlad Coşoreanu- Liceul Teoretic Ovidius;

Răzvan Panaitescu- Liceul Teoretic George Călinescu;

Alexandru Ştefănescu- Colegiul Naţional Mircea cel Bătrân;

Mihai Radu Popescu- Colegiul Naţional Mircea cel Bătrân;

Ioana Mădălina Sas- Liceul Teoretic Ovidius;

Ionuţ Alexandru Mihalcea- Colegiul Naţional Mircea cel Bătrân;

Dana Pisică- Colegiul Naţional Mircea cel Bătrân;

Alexandra Tudor- Liceul Teoretic Traian;

Elena Mădălina Burci- Colegiul Naţional Mircea cel Bătrân;

Miruna Antonia Oprescu-  Liceul Teoretic Ovidius;

Monica Păun- Colegiul Naţional Mircea cel Bătrân;

Mihai Roman- Colegiul Naţional Mircea cel Bătrân;

Alexandru Popovici- Colegiul Naţional Mircea cel Bătrân.



Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite