Constanţa: Meteorologii anunţă înrăutăţirea vremii. Vezi aici ce recomandă poliţiştii şoferilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Urmează zile cu viscol şi ninsoare
Urmează zile cu viscol şi ninsoare

Astăzi, la ora 12.00, a intrat în vigoare atenţionarea cod galben de viscol şi ninsori. Meteorologii au emis avertizare pentru 21 de judeţe, printre care şi Constanţa.

În sud-estul teritoriului, adică şi în judeţul Constanţa, se vor semnala precipitaţii şi sub formă de lapoviţă sau ploaie, favorizând producerea de polei.
Meteorologii anunţă că vremea se va înrăutăţi treptat. Comandamentul de Iarnă din cadrul Prefecturii Constanţa anunţă că va ninge viscolit, iar vântul va bătea cu viteze de până la 75 - 80 kilometri la oră. Local, stratul de zăpadă nou depus va fi consistent.

Meteorologii au emis şi o avertizare cod portocaliu care intră în vigoare la ora 18.00 în judeţele Gorj, Mehedinţi, Vâlcea, Dolj, Olt şi Teleorman, unde va ninge abundent, iar stratul de zãpadã ce se va depune va depăşi 30 - 40 cm.

Începând de mâine dimineaţă de la ora 6 şi până luni la aceeaşi oră în judeţele Giurgiu, Călăraşi, Ialomiţa, Buzău, Brãila, Galaţi şi Ilfov, inclusiv în municipiul Bucureşti, va fi viscol puternic, determinând diminuarea semnificativă a vizibilităţii şi troienirea zăpezii.

Centrul Infotrafic din cadrul Poliţiei Române recomandă şoferilor ca, înainte de a pleca în călătorie, să se intereseze asupra traseului ales, precum şi despre condiţiile meteo-rutiere prognozate pentru zona tranzitată, să adapteze viteza la condiţiile de drum, să păstreze în mers o distanţă suficientă pentru a putea opri in condiţii de siguranţă şi să nu acţioneze brusc mecanismele de direcţie şi frânare ale maşinii.

Constanţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite