Constanţa: Meşterii populari îmbie turiştii cu obiecte autentice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste o sută de familii încearcă să promoveze arta autentică la Târgul Naţional al Meşterilor Populari. Manifestarea este deschisă în acest weekend în Piaţeta Cazinoului din Mamaia.

Printre podoabele din ceramică, obiectele decorative din lemn, icoanele pe sticlă, obiectele decorative inspirate din tradiţia populară, la târg se găsesc şi piese unicat. Solniţele şi suporturile de pixuri din oase de vacă, deschizătoarele de sticle, pixurile din corn de cerb sunt doar câteva dintre ele.

Colecţionarii de antichităţi se reunesc la Eforie Sud

Realizatorul lor, Silvester Ferenc din  Odorheiul Secuiesc (judeţul Harghita), a venit la târg cu o gamă variată de cuţite şi obiecte prelucrate din oase de vită şi coarne de cerb. Bărbatul spune că a început să lucreze în os în anii ‘70 şi de atunci pasiunea sa s-a transformat încet-încet în afacere.

Cuţite cu mâner din coarne de cerb

Cele mai căutate produse ale sale sunt cuţitele cu mâner din coarne de cerb. Un astfel de cuţit costă în jur de 150 de lei, iar meşteşugarul lucrează la el timp de mai multe ore.

Începe Târgul Naţional al meşterilor populari

„Materialele mi le procur de la Ocolul Silvic sau de la pădurari. Apoi, încep să le şlefuiesc şi să le dau forma dorită“, explică el.


Pe lângă cuţite, el mai comercializează şi coarne de cerb, solniţe sau tacâmuri cu mâner din coarne de cerb. Preţurile pentru astfel de produse originale sunt însă pe măsura efortului meşterului.

Târgul colecţionarilor se deschide în Piaţa Ovidiu

Un suport pentru pixuri costă 60 de lei, solniţele - 80 de lei, dopurile - 10 lei. Pentru curioşi, o măsea de urs costă 10 lei. Coarnele de vacă şlefuite sunt cele mai scumpe. Cei care vor să intre în posesia unui astfel de obiect trebuie sa scoată din buzunar 800 de lei.

image

Citeşte mai multe în  !

image
Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite