Constanţa: Medicii români care lucrează în străinătate îşi umflă puşculiţele

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Salariul de bază al unui medic specialist din Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă se ridică la aproximativ 3.000 de lei
Salariul de bază al unui medic specialist din Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă se ridică la aproximativ 3.000 de lei

Tot mai multe cadre medicale din Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa (SCJU) aleg să lucreze în străinătate unde au oferte financiare mult mai tentante şi nu sunt nevoiţi să suporte defectele din sistemul sanitar românesc.

15 medici şi alte zeci de asistente şi infirmiere din SCJU au părăsit locurile de muncă în ultimele şase luni. Motivele care au stat la baza acestei decizii: salariile mici şi condiţiile proaste din spital. În momentul de faţă, un medic specialist câştigă aproximativ 3.000 de lei, sumă la care se adaugă gărzile, în timp ce venitul unei asistente este de 1.000 de lei, iar o infirmieră primeşte  650 de lei.

Purtătorul de cuvânt al SCJU, dr. Florian Stoian spune că şefii unităţii recunosc că se confruntă cu o migraţie a personalului medical, însă nu au ce face pentru a stopa acest fenomen. „Tot mai multe cadre medicale părăsesc sistemul de sănătate public şi aleg să profeseze la privat sau în alte ţări. Câştigul financiar i-a determinat să plece de la noi, dar şi aparatura performantă, condiţiile de lucru şi posibilitatea de a avansa în pregătire. În plus, după un timp ei îşi pot aduce şi familia acolo“, a declarat Stoian.

Aflaţi din Adevărul de Seară cât câştigă medicii în ţări ca Spania şi Italia!

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite