Constanţa: Medicii de familie sunt obligaţi să asigure îngrijire medicală permanentă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
La Constanţa este nevoie de un centru de permanţă pentru a degreva secţia de urgenţe a Spitalului Judeţean
La Constanţa este nevoie de un centru de permanţă pentru a degreva secţia de urgenţe a Spitalului Judeţean

Guvernul României a aprobat ieri o ordonanţă prin care medicii de familie vor fi obligaţi să asigure continuitatea asistenţei medicale în centrele de permanenţă.

În judeţul Constanţa sunt trei centre de permanenţă funcţionale: Cogealac, Cumpăna şi Năvodari. Constantin Dina, şeful Direcţiei de Sănătate Publică din Constanţa a spus că proiectul Guvernului este foarte bun.

„Vrem un centru de permanenţă şi la Constanţa. În acest fel, secţia de primire urgenţe a Spitalului Judeţean va fi mai liberă şi vor ajunge acolo numai cazurile deosebite. Cei care au de făcut o injecţie spre exemplu pot merge la acest centru de permanenţă“, a declarat Dina.

Şi medicii de familie primesc bine proiectul Guvernului, dar au şi alte soluţii pe care ei le consideră mai viabile.

„Este foarte bună ideea, dar sper să se pună în practică. Pe mine, personal, nu m-ar deranja să lucrez într-un astfel de centru, dar eu sunt de părere că un sistem de îngrijire la domiciliu bine pus la punct ar fi mai eficient. În primul rând este mai ieftin, ar trebui plătit doar cadrul medical care se deplasează la faţa locului şi nu este nevoie de atât de mult personal. La centrul de permanenţă e nevoie de minimum trei cadre medicale care să asigure garda“, a spus Claudia Axinte, medic de familie.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite