Constanţa: Medicii care au protestat în curtea spitalului au ajuns şi la prefect

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zeci de medici care predau la Facultatea de Medicină a Universităţii Ovidius Constanţa au protestat astăzi în curtea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă, nemulţumiţi de numirile pe funcţii făcute de Consiliul Judeţean.

Protestatarii au mers şi la prefectul judeţului, Claudiu Palaz. Delegaţia Facultății de Medicină, formată din prof. univ. Dr. Petru Bordei, prof. univ. dr. Ion Bordeianu, prof. univ. dr. Nicolae Ceamitru și prof. univ. dr. Gheorghe Ionel Comșa, a solicitat sprijinul reprezentantului Guvernului în soluționarea problemelor cu care se confruntă și care au constituit motivul protestului spontan al cadrelor didactice și studenților.

Una dintre cele mai mari nemulţumiri ale medicilor este aceea a numirii unor medici în funcțiile de șefi de secție, fără respectarea prevederilor Legii 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății. De asemenea, delegaţia a mai semnalat desființarea sau comasarea unor secții și compartimente, refuzul managerului spitalului de a pune la dispoziția Facultății de Medicină în anul universitar 2010 - 2011 a sălilor de curs în care s-a desfășurat până acum activitatea universitară medicală.

„Vom analiza toate aspectele semnalate, precum și Dispoziția Nr. 806 a președintelui Consiliului Județean Constanța privind numirea șefilor secțiilor Spitalului Clinic Județean de Urgență, și, dacă situația o va impune, o vom ataca în contencios-administrativ“, a declarat prefectul Claudiu Palaz la finalul întrevederii.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite