Constanţa: Mazăre, personaj de benzi desenate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Personajul Mazăre a fost creat în 1943
Personajul Mazăre a fost creat în 1943

Carismaticul personaj creat de caricaturistul George Voinescu este inclus în „Istoria benzilor desenate“ apărute în perioada 1981-2010.

Nu, nu este vorba despre exoticul primar Radu Ştefan Mazăre, ci despre un personaj de benzi desenate, creat în anul 1943.

Personajul Mazăre este inspirat din „Poveştile poetului Nimbus“, a desenatorului A.Daix. Creatorul George Voinescu (1918-1999) a publicat în ziarul Universul o serie de benzi desenate cu titlul „Aventurile poetului Mazăre“ în perioada aprilie-octombrie 1943.



Succes răsunător

Timp de jumătate de an, seria caricaturistul poreclit „Voinescu cu stea pe i“ s-a bucurat de un succes răsunător. În anul următor, o sută dintre cele mai hazlii benzi au fost reluate în albumul „Aventurile poetului Mazăre“, la editura Universul.

Criticii vremii au apreciat carismaticul personaj Mazăre, despre care s-a scris că „rămâne în istoria BD româneşti ca o adevărată frescă a societăţii bucureştene şi a moravurilor acesteia din perioada anilor '40“.



„Istoria benzilor desenate“ din perioada 1981-2010 este semnată de autorii Dodo Niţă şi Alexandru Ciubotariu.

Primarul Mazăre a aflat de la reporterii „Adevărul de Seară“ Constanţa că în anii '40 a existat un poet carismatic cu acelaşi nume. „Eu sunt doar carismatic“, a declarat edilul constănţean, aflat în concediu în Caraibe. Radu Mazăre spune că ar aprecia un personaj de benzi desenate inspirat din viaţa sa. „Îmi place orice are umor“, a completat primarul constănţean.

Constanta Mazare
Constanta Mazare
Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite