Constanţa: Marius Gabriel Ţiţei, poliţistul anti-şpagă pasionat de fotbal

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marius Gabriel Ţiţei
Marius Gabriel Ţiţei

Noul şef de post al Poliţiei Transporturi Palas a denunţat trei bărbaţi care i-au oferit mită. De aproape cinci ani lucrează în Poliţie şi recunoaşte că şi-a dorit mereu să poarte uniforma de om al legii.

Domeniul transporturilor nu îi este străin lui Marius, care a fost lucrat ani buni ca electromecanic la Căile Ferate Române.

Şef de post

Determinarea de care a dat dovadă l-a ajutat să ajungă printre cei mai buni. De la 1 iunie, a devenit şef de post al Poliţiei Transporturi Palas. „A fost un examen greu, totul a fost filmat, dar m-am descurcat“, îşi aminteşte Marius.

Când are timp liber, Marius merge la pescuit. „Mă releaxez şi reuşesc să mă deconectez de la problemele cotidiene. Când prind câteva ore libere, fug la Dunăre“, mărturiseşte poliţistul. El spune că lipsa de personal afectează munca sa şi a colegilor.

„Ar fi trebuit să fim şaşe poliţişti, dar suntem doar patru“, spune poliţistul de la Transporturi. În luna octombrie, trei bărbaţi au încercat să-i ofere poliţistului 1.500 de lei mită pentru a „uita“ de un dosar penal. Ţiţei i-a denunţat pe cei trei şi a refuzat banii pe care i-ar fi câştigat, cinstit, în aproape o lună. Despre şeful de post al TF Palas se spune acum că este „poliţistul anti-şpagă“. 

Pentru că nu locuieşte în Constanţa, Marius face zilnic naveta. „Pierd două ore dimineaţa şi alte două seara. Este unul dintre riscurile pe care mi le-am asumat“, spune poliţistul. El recunoaşte că nu-şi imaginează să profeseze într-un alt domeniu.

„Îmi place ceea ce fac şi nu cred că aş putea să lucrez altceva. Înţeleg riscurile şi ştiu că că uneori, familia mea îşi face griji“, spune Marius. El crede că i-a insuflat şi fiului său pasiunea pentru disciplină. „Băiatul meu nu s-a hotărât încă, dar i-ar plăcea să lucreze în Jandarmerie“, crede poliţistul.

Citiţi mai multe în !

stampila constanta
Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite