Constanţa: Marius Daniel Presură, comandantul de grupă care a luptat în Kosovo

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cele 14 luni petrecute printre cei mai buni militari din lume l-au ajutat pe Marius să devină unul dintre profesioniştii Inspectoratului Judeţean de jandarmi Constanţa.

Disciplina şi pasiune descriu cariera de 16 ani cadrul structurilor militare. Din anul 2007, Marius a intrat în rândul jandarmilor din cadrul detaşamentului mobil al Inspectoratului Judeţean de jandarmi Constanţa.

Comandantul de grupă spune că nu s- agândit până acum să renunţe la cariera militară, în ciuda sacrificilor pe care o astfel de slujbă le presupune. În anul 1994, a absolvit cursurile şcolii de la Câmpina, iar nouă ani mai târziu, a devenit absolvent al Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza“.

Misiune în Kosovo

Experienţei profesionale a jandarmului i s-a adăugat o misiune în Koosovo, unde a luptat alături de cei mai buni militari din lume. Însoţirea şi protecţia VIP-urilor, escortarea prizonierilor sau protecţia închisorilor de maximă siguranţă sunt doar câteva dintre misiunile la care a participat Marius în perioada februarie 2006 – aprilie 2007.

Profesionalismul şi seriozitatea l-au recomandat pentru a avansa la gradul de comandant de grupă. Programul încărcat şi antrenamentele nu îi permit să se plictisească. „Nu am timp să mă plictisesc, găsesc mereu câte o activitate care să mă relaxeze. Nu îmi place rutina“, mărturiseşte comandantul.

Când are timp liber, jandarmul pleacă, alături de familia sa, în excursii. „Îmi place să plecăm în drumeţii, la munte. Perioada meea preferată este vara, când urcăm pe munte, cu rucsacul în spate“, spune Marius. Pentru că este exigent cu el însuşi, jandarmul reuşeşte să îşi facă timp pentru a se ocupa de condiţia sa fizică.

Misiunile la care a participat şi execiţiile tehnice l-au ajutat să devină un adevvărat profesionist. Despre tinerii care ar vrea să urmeze o carieră militară, Marius spune că trebuie să fie foarte serioşi pentru a reuşi.

Citeşte mai multe în !

image
Constanţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite