Constanţa: Marinarii reţinuţi în Bahamas au revenit acasă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trei dintre cei 12 navigatori români de pe tancul petrolier „Chem Faros“ au ajuns aseară în Constanţa şi Bucureşti. Marinarii au fost reţinuţi încă din luna iulie pe tancul petrolier, din cauza datoriilor acumulate de armatorul navei.

Căpitanul Mihai Costache, şeful mecanic Vasile Stan şi mecanicul Ion Armăşanu sunt primii marinari din echipaj care au ajuns acasă. „Au plecat vineri seară de pe vapor, iar duminică seară au ajuns în ţară“, a declarat Adrian Mihălcioiu, liderul Sindicatului Liber al Navigatorului (SLN).

Vaporul a fost reţinut în luna iulie în Bahamas, din cauza datoriilor armatorului, care nu a mai avut bani să achite facturiile către o unitate bancară.

Potrivit reprezentantului SLN, şi ceilalaţi nouă marinari vor reveni în ţară imediat ce va fi găsit un alt echipaj care să supravegheze nava.

„Un reprezentant al băncii care a preluat nava este în Bahamas şi încearcă să găsească înlocuitori pentru marinari“, a completat Mihălcioiu. El spune că nava încărcată cu uree a plecat din Statele Unite ale Americii, cu destinaţia Belgia. În Bahamas, tancul a oprit pentru a alimenta. 

 

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite