Constanţa: Marinarii de pe Carmen Sylva se întorc acasă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei 23 de marinari vor ajunge la Constanţa în această seară cu un autocar. Salariile navigatorilor au fost achitate integral.Vaporul se află în şantierul naval Tuzla, din Turcia.

UPDARTE ora 12.14: Membrii echipajului aflat la bordul vaporului Carmen Sylva se pregătesc să plece din Istambul. În aproximativ o oră, ei vor părăsi Turcia şi se vor îndrepta către România.Cei 23 de navigatori vor fi aduşi acasă cu un atocar închiriat special pentru ei, ce va intra în ţară pe la Vama Veche. „Abia aşteaptă să se întoarcă acasă, sunt aşteptaţi de familii", susţine Florentin Chiforeanu, directorul Petromin.

La jumătatea lunii februarie, nava a fost sechestrată în portul Turcesc Istambul, din cauza faptului că reprezentaţii români ai vaporului, firma Petromin, nu a dispus de fonduri pentru a plăti reparaţia vasului, lucrări executate de firma austriacă Voestalpine. Costurile se ridică la suma de 13 milioane de dolari

Cu toate acestea, salariile restante ale tuturor marinarilor care se aflau la bordul navei Carmen Sylva, sumă ce depăşeşte valoarea de 100.000 de dolari. În momentul de faţă, vaporul este acostat în şantierul naval de la Tuzla, din Turcia, este sigilat şi păzit de reprezentaţii Petromin.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite