Constanţa: Marinar român, în mâinile piraţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nici vasele care trec prin culoarul securizat nu sunt ferite de riscuri.
Nici vasele care trec prin culoarul securizat nu sunt ferite de riscuri.

Românul, a cărui identitate nu a fost dezvăluită, se afla pe cargoul elen Maran Centauros, împreună cu alţi 27 de marinari - 16 filipinezi şi 2 ucraineni.

Vasul a fost capturat pe 29 noiembrie în Oceanul Indian. Nava Maran Centauros se afla la 730 de mile marine est de coastele Somaliei când a fost atacată de piraţii somalezi.


Firma care este proprietara navei a comunicat Ministerului Afacerilor Externe că starea de sănătate a echipajului este bună, iar la bordul navei există suficiente rezerve de hrană, apă şi medicamente. Familia marinarului a fost anunţată de Ministerul Administraţiei şi Internelor.

Conform procedurilor uzuale în astfel de situaţii, negocierile au loc direct între proprietarii navelor şi răpitori.

Proprietarii navelor sunt sfătuiţi de autorităţile abilitate din ţările ai căror cetăţeni sunt. La rândul lor, autorităţile păstrează legătura permanent şi informează ambasadele ţărilor care au cetăţeni răpiţi.


Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a precizat pentru Adevărul de Seară Constanţa că monitorizează cazul prin Ambasada României la Atena şi păstrează legătura permanentă cu compania proprietară a navei sechestrate, precum şi cu autorităţile elene.

„Cazul este tratat cu maximă atenţie, prioritară fiind menţinerea integrităţii membrilor echipajului“, a declarat MAE.


Anul acesta, 21 de marinari români, aflaţi pe patru nave, au fost sechestraţi de piraţii somalezi, dar toţi au fost eliberaţi după plata unei răscumpărări achitate de armatori.

Printre marinarii luaţi ostatici s-au aflat şi un tată şi o fiică, îmbarcaţi pe acelaşi vas.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite