Constanţa: Marea Neagră, vândută pe 30.000 de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru o perioadă de zece ani, Marea Neagră, Dunăre şi lacurile din judeţul Constanţa sunt scoase la mezat de Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea Litoral (ABADL).

Lacurile Techirghiol, Tăbăcărie şi Balta Mangalia vor fi scoase la licitaţie la sfârşitul acestei luni. Ofertanţii îşi vor adjudeca suprafeţele prin licitaţie publică, iar odată câştigate, ei vor dispune de lacuri pe o perioadă de zece ani, în schimbul unei chirii anuale care porneşte de la 31.860 de lei.

Cătălin Anton, purtătorul de cuvânt al ABADL, a spus că diferite persoane s-au arătat interesate să exploateze aceste suprafeţe de apă şi au venit la sediul instituţiei pentru a întreba în ce condiţii pot intra în administrarea lor. „La nevoie, vom face licitaţii şi pentru suprafeţe din Marea Neagră şi fluviul Dunărea, dar deocamdată nu am primit cereri în acest sens. Oferta rămâne însă deschisă", a declarat Anton.

Turbine eoliene în apă

Doritorii pot închiria 830 de metri din cuveta lacului Techirghiol, situat la 15 kilometri sud de municipiul Constanţa, 2.000 de metri pătraţi din lacul Tăbăriei, situat în Constanţa şi 75 de hectare din Balta Mangalia, din sudul litoralului. Valoarea de pornire a chiriei anuale este de 31.860 de lei.

„Aceia care închiriază luciul de apă pot desfăşura diverse activităţi, de la construcţia de turbine eoliene, până la cultura de alge sau scoici ori activităţi de agrement nautic", a mai spus Cătălin Anton.

La licitaţia publică poate participa orice persoană fizică sau juridică, român sau străin, care depune o ofertă, cumpără caietul de sarcini (238 de lei) şi constituie garanţia de participare, de 3.186 de lei.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite