Constanţa: Mare înghesuială la gratuitate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Persecutaţii din motive politice şi deportaţii s-au trezit cu noaptea în cap pentru a-şi schimba legitimaţiile de transport. Ieri a fost prima zi în care beneficiarii legilor 118/1990 şi 189/2000 şi-au putut preschimba documentele pentru călătoria în municipiu.

Mulţi au ignorat faptul că legitimaţiile vechi sunt încă valabile şi au dat buluc, de la primele ore ale dimineţii, la sediul Regiei Autonome de Transport în Comun (RATC) pentru a schimba permisele de transport. „Eu am venit de la 9.00 şi mă grăbesc. La ora 13.00 trebuie să îmi fac insulina“, striga Chiraţa Fulina din mijlocul mulţimii adunate în curtea regiei. „Trebuia să se facă o listă. A mai fost una de dimineaţă, dar nu s-a respectat. Care cum venea, intra, iar cei care stăteau de dinainte mai sunt şi acum la coadă“, a mai strigat o altă constănţeancă din mulţime.

Vanghele Vanghelescu, de 78 de ani, este un caz fericit. Ştia că se deschide ghişeul la ora 8.00 şi nu s-a grăbit. „Am reuşit şi eu să îmi schimb legitimaţia. Am venit de la 8.00 şi am stat în autobuz în curte“, a spus Vanghelescu după patru ore de stat la rând. Despre ce autobuz era vorba ne-a lămurit o altă beneficiară a Legii 189/2000, Stana Giurcănaş, de 72 de ani. „Ne-au tras un autobuz acolo în faţă, să putem sta jos. Nu au fost probleme până acum pentru că a fost răcoare de dimineaţă“, a spus femeia.

Citiţi mai multe în de astăzi!

image
image
Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite