Constanţa: Mare Nostrum a organizat concursul „Marea Neagră sub ochii tăi“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tinerii au sărbătorit Ziua Internaţională a Mării Negre
Tinerii au sărbătorit Ziua Internaţională a Mării Negre

Ziua internaţională a Mării Negre a fost marcată în acest an de un  concurs de machete organizat de Organizaţia Nonguvernamentală Mare Nostrum.

„Marea Neagră sub ochii tăi“ s-a desfăşurat în cadrul proiectului „Îmbunătaţirea stării de conservare a biodiversităţii marine din zona costieră românească, în special a delfinilor“.

Concursul s-a adresat elevilor din localităţile constănţene Corbu şi Vadu şi a avut drept scop protejarea de poluare şi deşeuri a Mării Negre. Fiecare clasă a trebuit să realizeze, sub îndrumarea unui profesor, o machetă a Mării Negre, în care să includă vieţuitoare marine realizate din deşeuri.

Spune „NU“ poluării şi deşeurilor

Prin aceste machete s-a dorit evidenţierea clară a biodiversităţii Mării Negre precum şi a pericolului reprezentat de poluare şi deşeuri. Elevii claselor I-VIII care au participat la acest concurs şi-au manifestat entuziasmul, dar şi dorinţa de a avea o mare mai curată.

Cinci premii în loc de trei


Juriul a premiat cele mai bune machete pe baza următoarele criterii: originalitate, creativitate şi mesajul transmis. În total au fost acordate cinci premii. Locul II a fost ocupat de trei clase, juriului fiindu-i greu să se decidă asupra unei singure grupe de elevi.

Premiul I a fost câştigat de elevii din Corbu, locul doi l-au ocupat o clasă din Vadu şi două din Corbu, iar locul III l-au câştigat cei din Vadu.Machetele câştigătoare vor fi expuse în localitatea Corbu, ca îndemn de a evita poluarea Mării Negre.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite