Constanţa: Mămică în vremuri de criză

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Felicia va sta acasă 2 ani pentru a-l creşte pe fiul său, care are acum 11 luni
Felicia va sta acasă 2 ani pentru a-l creşte pe fiul său, care are acum 11 luni

După ce ieri am prezentat situaţia femeilor din Constanţa care aleg să devină mame pentru că au garanţia locului de muncă şi un venit lunar mai mare, astăzi facem cunoscut cazul unei mămici de profesie educatoare.

Deşi cheltuielile de îngrijire a unui copil sunt mari, Felicia Popescu (27 de ani), din Constanţa, a decis că este momentul să devină mamă. „De meserie sunt educatoare şi înainte de a intra în concediu de creştere a copilului aveam salariul de 1.300 de lei pe lună. Am ales varianta 600 de lei, la care se adaugă alocaţia copilului, de 200 de lei“, spune Felicia.

Ajutată de familie

Banii sunt insuficienţi, spune mămica, dar este ajutată de familie. „Nu ştiu ce mă făceam dacă lucram la stat. Colegii mei care lucrează la stat nu câştigă mai mult de 700 de lei pe lună. Munca este epuizantă cu un copil, nu mai spun când este vorba despre o clasă întreagă“, dă lămuriri Felicia Popescu.

Maternitatea, refugiul din calea restructurării

Mămica va sta acasă cu fiul ei până când va împlini doi ani. Asemenea ei, alte aproape 7.000 de mămici au cerut indemnizaţie de creştere a copilului pentru o perioadă de doi ani. Dintre acestea, aproape 4.000 au venitul minim de 800 de lei.

Cum obţii indemnizaţia

Pentru a obţine ajutorul de la stat, imediat după ce nasc, proaspetele mame trebuie să vină la primăria de care aparţin şi să depună dosarul pentru indemnizaţia de creştere a copilului. „La Primăria Constanţa, numărul cererilor a crescut de când mamele pot opta pentru indemnizaţia de 85% din venitul înregistrat în ultimele 12 luni“, a explicat Daniela Drecşan, şeful serviciului de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei Constanţa. 

Citeşte mâine în  cât te costă luxul de a fi mamă!

stampila constanta
Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite