Constanţa: Mall-ul unde îți faci buletin și îți achiți angaralele

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ieri a fost deschis Serviciul Comunitar pentru Evidenţa Populaţiei la mall
Ieri a fost deschis Serviciul Comunitar pentru Evidenţa Populaţiei la mall

La City Park se eliberează de ieri acte de identitate, printre alte facilități oferite cetățenilor. Motivând că astfel sunt mai aproape de nevoile oamenilor, instituțiile publice își mută serviciile în mall.

Serviciul Comunitar pentru Evidenţa Populaţiei Constanţa s-a mutat, de ieri, în sediu „de fiţe“ - la etajul 2 al City Park Mall din Parcul Tăbăcărie, cel mai mare mall din Constanţa. Acesta va fi singurul loc unde vor fi eliberate actele de identitate.

Ieri, la ora 8.00, constănțenii s-au aşezat docili la rând, pe holul din mall, şi au aşteptat să fie chemaţi pentru a-şi depune documentele necesare preschimbării actelor de identitate. Oamenii spun că măsura le convine, pentru că sunt scutiţi de drumuri prin oraş. „Este foarte bună ideea. Sunt toate serviciile aici şi nu mai este mult de alergat. Nici cozile nu mai sunt la fel de mari, iar rândul merge mai repede“, a declarat Dorel Tarcea (58 de ani).

Vestea mutării a picat bine şi pentru angajaţii serviciului public. „Eu mă bucur că acum am ghişee şi spaţiu pentru arhivă“, a declarat Odet Dezideriu Dudaş, şeful serviciului.

Primele nemulţumiri

Tot la ultimul etaj al mall-ului funcţionează şi Centrul de Informare Cetăţeni al Primăriei Constanţa, o casierie a Serviciului Public de Impozite, Taxe şi alte Venituri la Bugetul Local, precum și casierii ale Regiei de Alimentare cu Apă, Regiei de Distribuire a Energiei Termice şi Congaz.

„Ar trebui să fie corelate programele de lucru şi cu celelalte servicii complementare, cum este serviciul de Taxe și Impozite. Eu am venit la ora 8.00 aici şi mi s-a spus că trebuie să plătesc taxa de buletin, numai că ghişeul de aici deschidea abia la 10.00. A trebuit să merg la altă casierie. Dacă tot sunt la un loc, măcar să fie programul acelaşi“, a declarat Marinică Dumitru (44 de ani).

Ideea lui Elan Schwartzenberg

Primarul Constanţei, Radu Mazăre, a declarat că spaţiile puse la dispoziţia serviciilor din cadrul Primăriei Constanţa sunt gratuite. „Nu ne ia niciun ban pe chirie“, a declarat Mazăre, aspect confirmat şi de Elan Schwartzenberg, preşedintele Neo City Group, deţinătorul City Park Mall.



„Ideea îmi aparţine şi se bazează pe următorul principiu: eu, proprietarul mall-ului, câştig trafic. Este unicul motiv. După ce merge să-și plătească utilitățile, omul revine pentru că a văzut un tricou sau o geantă și vine să și-o cumpere. Astfel, cetăţenii beneficiază de servicii publice cu aer condiţionat vara şi de căldură iarna - adică la standardele anului 2010“, a declarat omul de afaceri Elan Schwartzenberg pentru „Adevărul de Seară“ Constanța.

Lui i se pare firesc ca spațiile să fie puse gratuit la dispoziția instituțiilor publice. „Având în vedere actuala austeritate, este momentul ca unii oameni de afaceri să facă astfel de gesturi“. Schwartzenberg a adăugat că nu cunoaşte în amănunt conţinutul contractelor dintre mall și instituțiile publice, dar ştie că, în primii doi ani, acestora nu li se percepe chirie, iar după perioada de grație, chiriile „vor fi cele mai mici de pe piaţă“.

Aflaţi din  care sunt preţurile la chirii în City Park Mall!

Radu Mazare şi Elan Scwartzenberg
stampila constanta
Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite