Constanţa: Mall-ul cu tren la scară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Călătorii beneficiază de servicii de calitate
Călătorii beneficiază de servicii de calitate

Spaţiul comercial sub formă de scoică este amenajat la Gară, unde în timpul sezonului estival opresc zilnic peste 100 de trenuri


Ca un adevărat mall. Aşa arată Gara Constanţa după recenta modernizare. Trenurile care vor aduce la vară turiştii la mare vor opri chiar la uşa centrului comercial.

Vechea clădire a Gării Constanţa este mărginită de două corpuri noi. Au formă de scoică, pentru a reda specificul zonei.

Corpul A are la subsol două săli de cinematograf de 155 de metri fiecare, la parter – magazine şi un spaţiu unde va fi deschisă o farmacie non-stop, iar la etaj – spaţii pentru restaurante, fast – food-uri şi cafenele. În corpul central se găsesc magazinele cu mărfuri diverse, ţigări sau ziare, o florărie, o agenţie de turism. În corpul B călătorii găsesc casele de bilete şi ghişeul de informaţii. Holul central al mall-ului e locul unde călătorii au băncuţe unde se pot odihni aşteptând trenul. Noua construcţie e dotată cu lifturi pentru transportul mărfurilor.

Compania Naţională de Căi Ferate a făcut un împrumut de 9 milioane de euro. Este prima construcţie de acest fel din ţară – spun reprezentanţii Regionalei CFR Constanţa.

75 – 80 de lei costă metrul pătrat

Pentru a recupera investiţia, CFR a scos la licitaţie spaţiile pentru închiriat. Deocamdată, însă, puţini agenţi economici s-au arătat interesaţi. „Sunt disponibili 1.560 de metri pătraţi, iar până acum am închiriat doar 720 de metri pătraţi. Preţul mediu este de 75 – 80 de lei pe metrul pătrat“, a declarat Valentin Rădulescu, şeful biroului tehnico – economic de la Regionala CFR Constanţa.

Până acum au fost dechise o agenţie de turism, două magazine de presă – carte, o florărie, şase magazine de comerţ mărfuri generale, două cafenele, o patiserie, o agenţie loto – prono. „Avem pentru a fi închiriate două săli de cinema, dar până acum nu s-a arătat nimeni interesat de închirierea lor“, a declarat Dorin Maer, şeful Diviziei Infrastructură de la Regionala CF Constanţa.

Reprezentanţii CFR spun că vor solicita CNCF o micşorare a preţului cu până la 10% pentru a atrage agenţii economici.

Citiţi mai multe în Adevărul de Seară



Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite