Constanța: Mâine începe Festivalul „Mamaia Copiilor“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La Casa de Cultură Constanţa, peste 100 de copii vor evolua la secţiunile Interpretare și Creaţie. În transmisiune directă pe TVR 1, ediţia din acest an a Festivalului Mamaia Copiilor va avea loc  în perioada 14 - 17 iulie.

În urma preselecţiilor din toată ţara, copiii vor concura la Secţiunea Interpretare, individual şi grupuri, pe patru grupe de vârstă: I (cinci - şapte ani), II (8 - 10 ani), III (11 - 13 ani) şi IV (14 - 17 ani). La secţiunea Creaţie vor concura, în etapa finală, piese în primă audiţie, însă împărţite în premieră în două categorii: copii şi adolescenţi.

Finalişti

Pentru a doua oară în ultimii cinci ani, Republica Moldova s-a calificat în finala celui mai mare festival naţional de muzică uşoară pentru copii din România. Ştefănel Roşcovan şi Diana Brescan vor reprezenta ţara în finala de la Mamaia.

Adrian Păunescu - preşedintele juriului

Şi în acest an preşedintele juriului este poetul Adrian Păunescu. Orădeanca Alexandra Ruge va face echipă cu Beatrice Soare şi Andi Jugănaru ca prezentatori a ediţie din acest an a Festivalului Mamaia Copiilor. Serile de festival încep la ora 21.10, iar pe timpul zilei pe litoral au loc numeroase activităţi conexe – lansări, concerte. Festivalul a ajuns în acest an la cea de-a zecea ediţie şi este dedicată celui care a iniţiat manifestarea, compozitorul Aurel Manolache.

„Acest festival trebuie să existe şi îl ducem mai departe, în ciuda eforturilor numerose ale organizatorilor. Festivalul a ajuns un adevărat fenomen naţional, adunând în jurul său mii de copii din toată ţara, dornici să apară în marea finală“, a declarat Liviu Manolache, organizator.
Micii interpreţi vor oferi spectacole în fiecare seară începând de la ora 21.10.

Reprezentanții Constanței

La ediţia din acest an, la concurenţă cu tinerele talente din toată ţara, Constanţa este reprezentată de Bianca Niţă, Claudiu-Alexandru Băluţă, Ioana-Veronica Ciornea, Andreea-Oana Olariu, Iolanda-Florina Ulmeţeanu.

LITORAL 2010 - Citiți aici cele mai noi știri de pe litoral

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite