Constanţa: EXCLUSIV Măicuţa Ioana rămâne în familia Băsescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Măicuţa Ioana, la înmormântarea Elenei Băsescu
Măicuţa Ioana, la înmormântarea Elenei Băsescu

Călugăriţa Ioana locuieşte şi în prezent în apartamentul de pe strada Arcului, deţinut de Elena Băsescu, mama preşedintelui.

Ioana (29 de ani) a avut grijă de mama preşedintelui timp de cinci ani, până în ultima clipă a vieţii Elenei Băsescu. Aceasta a decedat pe data de 4 octombrie. Înainte să devină mâna dreaptă a Elenei, tânăra măicuţă asculta învăţăturile Domnului la Mănăstirea Celic Dere din judeţul Tulcea.

„O să stea în apartamentul mamei cât o să vrea. Doar nu o s-o dau afară din casă iarna...", spune Mircea Băsescu, fratele preşedintelui. Măicuţa a rămas stăpână şi peste autoturismul Matiz, primit cadou de la Traian Băsescu. Tânăra a terminat facultatea de Teologie şi urmează să-şi dea masteratul. „Nimeni nu o deranjează cu nimic. Ar vrea să se întoarcă la mănăstire, dar ea va decide", a adăugat Mircea Băsescu.

Retrasă şi habotnică

Măicuţa a fost în ultimii ani o prezenţă discretă, dar care a ridicat semne de întrebare: de ce mama preşedintelui a fost îngrijită de o măicuţă? Maica Ioana a fost recomandată de IPS Teodosie. „Au avut nevoie de o femeie fără obligaţii, care să aibă grijă de mama preşedintelui, iar o călugăriţă nu trebuia să îşi viziteze familia regulat", spun cei de la Episcopia Ortodoxă Tulcea.

Ioana intrat la mănăstire în anul 2000, la vârsta de 19 ani. „Ea a trăit în pustietate. A fugit de acasă la mănăstire şi este foarte retrasă şi habotnică", spun aceleaşi surse.

Citiţi mai multe în Click de mâine şi în  de astăzi!

stampila constanta
Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite