Constanţa: Mădălina Gherasim are un talent nativ pentru pictură

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Este elevă în clasa a VIII-a la Şcoala nr. 16 din Constanţa, iar înclinaţia specială pentru pictură i-a fost descoperită de profesorul Adrian Drăguţ.

Mădălina Gherasim a avut mereu o atracţie deosebită pentru artele plastice. A desenat de mică, iar părinţii au încurajat-o mereu, deşi nu se poate spune că i-a fost remarcat talentul deosebit la desen. „Nici măcar eu nu mi-am dat seama că am înclinaţie pentru desen“, dezvăluie timid Mădălina. Deşi talentată, Mădălina preferă să stea în umbră, decât să se afle în centrul atenţiei.

De la trasarea stângace a două linii paralele pe hârtie, Mădălina a învăţat în scurt timp cum să „vadă“ un subiect, care să merite să fie imortalizat pe planşa de desen, iar teoria predată la şcoală a ajutat-o să îşi îmbunătăţească tehnica.

De curând, ea s-a clasat pe locul al treilea la Jocurile Olimpice în Imaginaţia Copiilor, care s-a desfăşurat la Bucureşti. Comisia formată la Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa i-a ales lucrarea şi alte patru dintre cele 40 de planşe trimise la selecţie pentru a reprezenta Constanţa la competiţia de la Bucureşti. Lucrarea se intitulează simplu „Rugby“ şi deconspiră o altă pasiune a Mădălinei: sportul.

A prins gustul competiţiei şi al clasării pe podium, iar prima ocazie care se va ivi de a participa la o altă competiţie de gen nu va fi ratată.

„Mai am lucrări la diferite expoziţii atât în Constanţa, cât şi în Egipt“, spune Mădălina bucuroasă, pe de o parte, de realizarea ei, dar cu părere de rău, pe de altă parte, pentru că nu crede că le va mai revedea. Lucrările ei au fost expuse şi la Biblioteca Judeţeană IN Roman Constanţa, la Palatul Copiilor, dar şi la Teatrul de Copii şi Tineret.

Lucrări pentru expoziţie

„Am un dosar destul de mare cu lucrările mele de până acum. Nu le mai ştiu numărul, dar, dacă ar fi toate foarte bune, aş putea organiza o expoziţie“, spune tânăra artistă. Ar putea trece peste emoţii şi ar împărtăşi şi celorlalţi etapele prin care trece un viitor pictor, dar, spune ea, nu poate trece peste teama de a vorbi în faţa auditoriului despre fiecare lucrare în parte.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite