Constanţa: Lotul naţional de box s-a călit cu aerosoli la malul mării

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Deşi sunt plătiţi prost, sportivii fac performanţă
Deşi sunt plătiţi prost, sportivii fac performanţă

Lotul naţional de box s-a antrenat la Mangalia în luna decembrie. „Am fost într-un stagiu de pregătire“, a spus Grigore Bondavali, antrenorul lotului olimpic al României. El este secondat de Dorel Simion, laureatul cu bronz de la Sydney 2000 şi de Constantin Bejenaru din Republica Moldova, care a obţinut de şase ori centura de aur.

Cei doi antrenori secunzi primesc o indemnizaţie lunară de 300 de lei, dar nu se plâng. Spun că se descurcă şi preferă să vorbească mai degrabă despre realizări şi nu despre problemele financiare.

Trei antrenamente pe zi

Lotul de box la categoria amatori este format din tineri din Iaşi, Bacău, Bucureşti, Mioveni, Galaţi şi Focşani. Zilnic, ei au câte trei antrenamente. Primul ţine o oră şi are loc între 8.00 - 9.00, al doilea între orele 11.00 - 13.00, iar ultimul între orele 17.30 - 19.30. În zilele de miercuri şi duminică după - amiază sportivii sunt liberi.

Primele două antrenamente au loc pe plajă. „La cota 0“, aşa cum îi place să spună antrenorului principal. „Antrenamentele şi aerosolii măresc foarte mult rezistenţa la efort a tinerilor“, spune el. Baza de antrenament a lotului este la Izvorani. 

L-a exclus din lot pe Ionuţ Gheorghe

Prin mâna lui au trecut nume grele ale boxului românesc: Lucian Bute, Adrian Diaconu, Ionuţ Ion, Viorel Simion, Ionuţ Gheorghe. Despre constănţeanul Ionuţ Gheorghe, antrenorul lotului îşi aminteşte că prin 2002 l-a exclus din lotul naţional pentru că întârzia foarte des.

„Avea întârzieri de câteva zile. În cele din urmă l-am exclus, dar după două luni l-am reprimit“, îşi aminteşte Bondavali.

Se pregătesc pentru olimpiada din 2012

Antrenorul secund al lotului, Dorel Simion, ne-a spus că boxerii se pregătesc pentru olimpiada de la Londra din 2012. „Din 1956 România nu a mai obţinut un titlu. Parcă este un blestem“, spune el.

Nu acelaşi lucru pot spune şi despre anularea întrecerii „Centura de aur“, de către Federaţia Română de Box, care trebuia să se dispute anul acesta la Constanţa în luna septembrie. Federaţia a luat această decizie după ce boxerii amatori au evoluat în ring fără căşti pe cap.

Capii lotului naţional de box se apără, spunând „N-am văzut nimic, întrebaţi la federaţie“. 

Citiţi mai multe în Adevărul de Seară de astăzi!

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite