Constanţa: Locuinţe sociale pentru persoanele cu handicap la Cumpăna

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Viceprimarul Florin Neagu arată unde vor locui beneficiarii proiectului
Viceprimarul Florin Neagu arată unde vor locui beneficiarii proiectului

Şase persoane cu handicap vor primi case noi construite printr-un proiect al Consiliului Judeţean Constanţa,  primăria Cumpăna şi Guvernul Irlandei.  Norocoşii beneficiari vor fi desemnaţi de Direcţia pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului. Beneficirii se vor muta în casă nouă în data de 15 martie 2010.

Fiecare dintre parteneri a contribuit la realizarea acestui proiect. „Consiliul Judeţean a pus la dispoziţie infrastructura, Primăria Cumpăna a oferit terenul iar Gurvenul Irlandei a pus la dispoziţie fondurile pentru ridicarea construcţiilor“, a declarat Mariana Gâju, primarul comunei Cumpăna.

„La acest moment casele sunt finalizate ca şi construcţie. Aşteptăm îmbunătăţirea vremii pentru a putea termina lucrările de aducţiune la gaze şi amenajarea drumului de acces“, a arătat primarul.

Cartier nou înfiinţat

Locuinţele sunt situate pe şoseaua Străjii, în cartierul Parcul Verde, nou înfiinţat, parte dintr-un proiect mai extins al primăriei locale şi unde se va construi în viitorul apropiat şi o sală de sport şi un parc de agrement. Casele sunt racordate la o centrală termică proprie pentru ca locatarii să poată beneficia de căldură şi apă caldă permanent.

„Dorinţa noastră este să le putem inaugura în data de 15 martie, Ziua Naţională a Irlandei, în prezenţa reprezentanţilor Ambasadei Irlandei” a afirmat Mariana Gâju.  Beneficiarii locuinţelor vor fi stabiliţi de conducerea Direcţiei pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului din rândul persoanelor cu handicap pe care le au în evidenţe.



Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite