Constanţa: Licitaţie pentru reabilitarea podurilor de la Giurgeni si Agigea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Termenul de finalizar al lucrărilro este de 24 de luni
Termenul de finalizar al lucrărilro este de 24 de luni

Compania Naţională de Administrare a Drumurilor Naţionale din România (CNADRN) a semnat două contracte cu finanţare externă, atribuite prin licitaţie deschisă, ce au ca scop reabilitarea celor două poduri.

Contractele au fost încheiate între CNADR şi firma Bilfinger  Berger Baugesellschaft. Cu o valoare de 8.885.052,18 euro, fără taxa pe valoare adăugată (TVA) şi au ca obiect reabilitarea celor două poduri din judeţele Ialomiţa şi Constanţa. Primul contract vizează „Reabilitare Pod peste Dunare de la Giurgeni – Drumul Naţional (DN) 2A, kilometrii 114-134. Podul are o lungime de 1.463 metri şi o lăţime de 17,34 metri.

Proportia finanţării Băncii Europene de Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD)  este de 57 la sută, restul banilor fiind asiguraţi de la Guvernul României.
Cel de-al doilea contract, în valoare de 3.806.940,32 euro ,fără TVA, vizează „Reabilitarea Podului de la Agigea – DN 39, km 8+988. Podul are o lungime de 266 metri şi o lăţime de 20,90 metri.

Potrivit contractului, 57,2 la sută din valoarea obiectivului provine la BERD, iar restul de la Guvern.Termenele de executie a contractelor sunt de 24 de luni fiecare şi au ca obiective reabilitări, lucrări de consolidare, lucrări de reparaţii, înlocuire sistem rutier, parapete şi instalaţii electrice precum şi consolidare maluri.


Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite