Constanța: Liceenii sunt experți în IT

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La proba de evaluare a competenţelor digitale din cadrul examenului de bacalaureat, cei mai mulți liceenii constănțeni au primit calificativele avansați și experimentați.

Proba a fost suținută de 7.232 de elevi, care au obținut următoarele calificative: 224 - începător, 1746 – nivel mediu, 2.539 - avansați  și 2.723 - experimentați. 

Proba s-a desfăşurat în 51 de centre de examinare - 45 de unităţi de învăţământ din mediul urban şi 6 unităţi din mediul rural. Potrivit  prevederilor metodologiei,  candidaţii cărora li s-au recunoscut şi echivalat rezultatele obţinute la examenele de recunoaştere europeană (ECDL, finalizate cu certificatul  ECDL Start sau cu certificatul ECDL Complet) nu au mai susţinut proba de evaluare a competenţelor digitale. La nivelul judeţului Constanţa,  proba D a fost echivalată de  544 de elevi (34 - nivel utilizator mediu şi 510 - nivel avansat).

Următoarea probă din cadrul examenului de bacalaureat - evaluarea competenţelor  lingvistice într-o limbă modernă, va avea loc în perioada 31 mai - 4 iunie.

image
Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite