Constanţa: Lenuţa Burlacu - Terapeut pentru minte şi suflet

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mereu descoperă ceva nou în meseria sa
Mereu descoperă ceva nou în meseria sa

Atunci când omul rămâne prizonierul propriilor idei, psihoterapeutul Lenuţa Burlacu pătrunde în sufletul lui şi îl ajută să găsească alternative.

Imediat după ce a absolvit facultatea, Lenuţa Burlacu şi-a început practica prin terapii de recuperare. A realizat că nu ştie nimic despre psihologie, însă practica a ajutat-o să acumuleze şi a făcut-o să-şi dorească să înveţe din ce în ce mai mult.

Depăşeşte bariere

Mereu nemulţumită de câte informaţii a adunat, Lenuţa Burlacu citeşte cu aviditate cărţi de specialitate. Consideră că niciodată nu este suficient cât studiem. „Milton Erickson, un mare psihoterapeut, în cadrul căruia mi-am făcut lucrarea de licenţă, spunea că trebuie formată o psihoterapie pe fiecare persoană în parte“, susţine ea.

A început să practice meseria pentru care s-a pregătit timid, prin aplicarea terapiilor de recuperare la copii. În primii ani a învăţat cât de important este să gândeşti pozitiv şi să te bucuri de lucrurile mici. A continuat cu psihoterapia, iar acum îi ajută pe oameni să depăşească propria viziune legată de o stare, o probleme cu care s-au confruntat într-un moment al vieţii şi care i-a marcat. „Omul are tendinţa să spună că nu există decât soluţia pe care o are el în minte la o problemă. În cadrul şedinţelor de psihoterapie îl ajut să depăşească această barieră“, spune psihoterapeutul.

Ascultă sufletul

Îşi începe şedinţele relaxată, cu vocea blândă şi într-o atmosferă primitoare. Te ajută să depăşeşti imediat orice barieră şi te face să-ţi deschizi sufletul şi să vorbeşti despre frământările tale. „Oamenii vin când sunt pregătiţi, când îşi doresc să facă o schimbare. Anumite reacţii pe care nu şi le pot explica le clarificăm, însă numai atât cât este deschis să o facă, fără pripă“, lămureşte specialistul.

Tratează toate cazurile cu acelaşi interes şi niciodată nu se plictiseşte. Susţine că, dacă ar ajunge să o plictisească un caz, nu ar mai iubi oamenii. „Eu cred că psiholog te naşti, nu devii. Mereu spun că meseria asta e o vocaţie, de aceea, atunci când am început s-o practic, mi-am zis că, dacă nu am rezultate, mă retrag“, afirmă specialistul.

Deşi îi ajută pe oameni să se trateze, învaţă de la fiecare în parte să iubească mai mult viaţa şi oamenii. Fiecare poveste a omului care apelează la Lenuţa Burlacu este deosebită şi le mulţumeşte pentru că îi împărtăşesc problemele. A învăţat să vorbească din ce în ce mai puţin şi să asculte sufletul celui care-i păşeşte pragul.

Practică hipnoza

O tehnică aparte în cadrul terapiilor este hipnoza. „Când ajungi să nu mai vezi în faţa ochilor, când pierzi contactul cu tine, psihoterapeutul te ajută să regăseşti starea de bine. O poate face prin hipnoză, inducându-ţi acea stare de relaxare, care te poate pune în contact cu propriile resurse“, spune specialistul.

Pentru fiecare stare există o terapie, iar hipnoza poate fi una dintre ele. Lenuţa Burlacu apelează la hipnoză pentru întărirea eului, dar şi pentru a vă ajuta să renunţaţi la fumat sau pentru a vă atinge pe deplin potenţialul.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite