Constanţa: Lenjerie de trei stele pentru bolnavii de la Spitalul Judeţean

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pacienţii vor avea pe paturi lenjerie din hoteluri
Pacienţii vor avea pe paturi lenjerie din hoteluri

Patronatele hoteliere de pe litoral sunt dispuse să doneze lenjeria folosită celei mai mari unităţi spitaliceşti din Dobrogea dacă Ministerul Sănătăţii îşi dă acordul.

Dan Căpăţână, managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, a discutat cu Nicolae Bucovală, preşedintele Asociaţiei Patronale Mamaia despre donarea lenjeriei din hoteluri unităţii medicale. „Am purtat o discuţie cu patronatele hoteliere, de a ne da lenjeria lor. Deşi este uzată, o lenjerie folosită doi-trei ani la un hotel arată ca nouă faţă de una de spital“, a menţionat directorul.

Donaţii la sfârşitul primăverii

Proprietarul hotelului Tomis de trei stele din staţiunea Mamaia, Nicolae Bucoval㸠spune că lenjeria din unitatea hotelieră este nouă şi că este dispus să doneze vechile cearşafuri, dacă legea îi permite. „Am purtat discuţii, dar nu este nimic concret. Decât să sufere pacienţii pentru că Ministerul Sănătăţii nu are bani pentru lenjerie, mai bine o donăm noi“, spune patronul hotelului.

Acest lucru se va întâmpla după ce spitalul va externaliza spălătoria. „Studiul de fezabilitate este făcut, dar urmează să demarăm procedura de licitaţie. Sperăm ca la sfârşitul primăverii să concretizăm discuţiile“, mai spune Căpăţână.
 
Pacienţii, neîncrezători

Bolnavii care se internează în Spitalul Judeţean spun că lengeria a ajuns într-o stare deplorabilă. Emanuel Dumitrescu a suferit două intervenţii chirurgicale şi a fost internat la spitalul din Eforie Sud şi ultima dată la Spitalul Militar din Constanţa. „E jale mare în spital. Nu au medicamente, nu au lenjerie nouă, nu au nimic. Cearşafurile sunt rupte, iar pernă mi-am adus de acasă, că de cap trebuie să avem grijă cel mai mult“, spune bărbatul.
O altă constănţeancă, M. Fulea, se plânge de starea jalnică din spital. „Mi-au dat o lenjerie ciuruită şi dacă voiam una mai bună trebuia să dau 5-10 lei şpagă. Până la urmă mi-am adus lenjerie de acasă“, spune femeia.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite