Constanţa: Laura Stoian Fetiţa din Lanurile care se visează o poetă celebră

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Citeşte cărţile cu pasiune şi speră ca într-o zi să devină o publicistă valoroasă. Beletristica este pasiunea vieţii ei.

La 11 ani, Laura Stoian este o fetiţă ambiţioasă şi sigură pe ea că într-o bună zi va ajunge „cineva“. Deşi provine din mediul rural, acest lucru nu a împiedicat-o să viseze că va ajunge la oraş, că va merge la un liceu bun şi apoi va urma cursurile unei facultăţi.


Premianta care merge la oraş


Eleva de clasa a VI-a a fost mereu apreciată de dascălii de la Şcoala Generală din Lanurile, motiv pentru care atunci când au văzut că fata obţine numai note de zece, dascălii s-au gândit că ar trebui să-i ofere posibilitatea de a-şi continua studiile într-o unitate de învăţământ mai bună. „În clasele I-IV am luat mereu premiu şi datorită acestui lucru conducerea şcolii mi-a făcut un dosar de evaluare, apoi am dat un test şi am ajuns aici“, spune Laura. Aşa a fost transferată, în baza foii matricole, la Colegiul Naţional Pedagogic Constantin Brătescu din Constanţa, unde are bursă.

Fetiţa din Lanurile este fericită că învaţă într-o unitate de învăţământ de prestigiu şi că împarte camera de internat cu alte eleve silitoare: Bianca, o altă

fetiţă de clasa a VI-a şi câteva colege mai mari. În momentul de faţă, fata iese din internat doar cu bilet de voie, însă solicită învoiri din când în când pentru a-şi cumpăra anumite obiecte pentru şcoală.
Pentru că nu au televizor în cameră, spune bancuri cu prietenele ei şi-şi ocupă timpul învăţând. Fetele se gospodăresc singure. Laurei îi plac mâncărurile uşoare şi chiar ştie să facă ouă ochiuri şi cartofi prăjiţi, însă îndeletnicirile de bucătăreasă şi le pune în aplicare doar atunci când se duce acasă la părinţi.


Citeşte cărţile din scoarţă în scoarţă


Laura iubeşte mult sportul, în special baschetul. Dar marea ei pasiune este lectura. Acum citeşte „Hanu Ancuţei“ şi răsfoieşte dosarele cu poezii pe care le are strânse cu multă grijă. Iubeşte foarte mult literatura şi mai ales poezia. Asta şi visează: să ajungă poetă. Laura vrea să nu-şi dezamăgească părinţii şi profesorii şi încearcă mereu să fie la înălţimea aşteptărilor şi speranţelor puse în ea.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite