Laborator de ultimă generație în locul bucătăriei de la parterul Spitalului Judeţean Constanţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pentru amenajarea laboratotului s-au investit 700.000 de euro
Pentru amenajarea laboratotului s-au investit 700.000 de euro

Pentru construcția și aparatura din noul centru de analize de la Spitalul Județean Constanța s-au investit 700.000 de euro. Laboratorul aparține companiei Synevo.

Acordul dintre spital și cea mai mare firmă prestatoare de servicii medicale din Europa s-a făcut în urma unui contract de cesiune servicii, pe o durată de 15 ani.

Noul centru de analiză este la dispoziția oricui, iar prețurile mici comparativ cu alte spitale sunt special concepute pentru punctul din Constanța. Toți pacienții spitalului vor beneficia de serviciile laboratorului ca și până acum, serviciile prestate fiind decontate de către casa de asigurări.

Proiectul a fost demarat în urma solicitărilor mari pentru teste complexe la nivelul orașului Constanța. Acordul dintre spital și cea mai mare firmă prestatoare de servicii medicale din Europa s-a făcut în urma unui contract de cesiune servicii și pe o durată de 15 ani.

Un medic și un biolog


Amenajarea acestui centru și utilarea lui cu aparatură de ultimă generație a costat în jur de 700.000 de euro iar întreținerea acestuia pe durata celor 15 ani de contract va aduce costurile totale la 1.000.000 de euro.

Din laboratorul vechi, care s-a desființat, doar trei persoane au solicitat un loc de muncă noului angajator, iar acum doar un medic, o asistentă și un biolog lucreză în cadrul noului centru.

„La reînoirea de contract nimeni până în acest moment nu a fost nemulțumit și nici nu a renunțat la serviciile noastre. Sper să creăm un pod solid de legătură între Spitalul Clinic Județean și Synevo“, a declarat Virgil Ivan, director general Synevo.

Citeşte în care sunt preţurile practicate de Synevo.

image
Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite