Constanţa: La recepții, tarifele la cazare se majorează cu 10%

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vârful de sezon din acest an este mai ieftin decât cel din 2009, iar hotelierii lansează oferte pentru sejururi de 6 nopți.

Din cauza scăderii puterii de cumpărare, hotelierii de pe litoral continuă programele sociale lansate la început de sezon, precum Zile gratuite de vacanță sau Înscrieri timpurii.

Perioadele promoționale ale programelor turistice din anii trecuți nu mai sunt valabile și pentru 2010. Turistul care vrea să vină în această perioadă la mare are la dispoziție o multitudine de oferte, cele mai avantajoase prin agențiile de turism sau prin programul de înscrieri timpurii. La recepții, prețurile sunt cu 25% mai mari decât prin pachete și rezervări. Mai mult, vârful de sezon nu mai începe de 15 iulie, așa cum ne-am obișnuit în anii trecuți, ci fiecare unitate hotelieră își stabilește tarifele în funcție de rezervări.

Mamaia, cea mai scumpă

La Hotel Savoy, de patru stele, din stațiunea Mamaia, prețurile la cazare cresc cu 10% doar la recepție. „Însă sunt tarife mult mai mici decât cele practicate pe tot parcursul sezonului 2009. În această perioadă, gradul de ocupare al hotelului este de 67%, în creștere de la sfârșitul săptămânii, când sosesc turiștii care au achiziționat pachete prin programul «Înscrieri timpurii»“, a declarat directorul hotelului, Bellamy Zahiu.

Tot în Mamaia, la Hotelul Vega, de patru stele, tarifele au crescut deja de o săptămână, ajungând la recepție la 750 de lei pentru o cameră dublă, spre deosebire de 550 de lei cât se plătea până la 1 iulie.

„Gradul de ocupare a crescut, ajungând la 95%. Mai mult de jumătate dintre turiștii care au ales hotelul Vega au optat pentru pachete – sejur la care se oferă diferite discounturi, spre deosebire de prețul liber de la recepție“, a declarat Raluca Dumitrașcu, asistent sales manager.

La hotelurile de două stele, din Mamaia, tarifele se majorează, în general, de la 16 iulie, ajungând la recepție la 211 de lei pentru o cameră dublă cu mic dejun inclus, cu maxim 10% mai mari decât în prezent. Pentru serii de șase nopți, pentru două persoane, se plătește un preț promoțional de 1.151 de lei.

Și la campingurile din Mamaia prețurile s-au majorat din weekend-ul trecut, în medie, cu 30 de lei. La capătul stațiunii, tarifele ajung la 200 de lei pentru o cameră la un motel, față de 130 de lei cât costă în prezent.

8 zile în Olimp cu 443,5 lei

În stațiunea Olimp, la hotelurile Amfiteatru și Belvedere, ambele de două stele, oferta specială „Zile gratuite de vacanță“ se prelungeşte și în perioada 16 iulie – 22 august astfel: pentru sejururi între  4 - 5 nopti  se oferă o zi în plus de cazare, cu prețuri începând de la 290 lei/sejur/persoană cu mic dejun inclus; pentru sejururi de  6 nopți, se oferă două zile în plus de cazare, cu prețuri începând de la 443,5 lei/sejur/persoană, cu mic dejun inclus.

La Mangalia, la hotelurile aparținând Mangalia SA, Astra și Zenit, de două stele, tarifele se majorează la recepție cu aproximativ 10% începând din această săptămână.

Călărăşenii preferă plaja la Nisipurile de Aur

„Avem în continuare un grad de ocupare foarte mic, doar 10%, însă sunt rezervări făcute pentru perioada următoare, prin programul «Hai la băi» pentru tratament la Sanatoriul Mangalia“, a declarat Liviu Scarlat, directorul SC Mangalia. Și la Neptun cresc tarifele la cazare, ajungând, la două stele, la 186 de lei pentru o cameră dublă. La Eforie Nord și Sud, prețurile cresc în medie cu 40 de lei pe noapte, însă numai la hoteluri, deoarece patronii de vilele și pensiuni și localnicii negociază tarifele.

image

Cea mai ieftină cazare rămâne la Costineşti, unde particularii cer 45 de lei pentru o cameră cu baie proprie. La un hotel cotat la două stele, tarifele variază între 70 şi 110 lei pe noapte, iar la trei stele, între 120 şi 150 de lei.

Mai multe rezervări pe internet

„Este primul sezon în care turiştii au preferat în special rezervările făcute pe Internet, tranzacţiile de cazare online crescând cu 270%  faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut“, a declarat Corina Martin, preşedintele Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism din România. „Şi acest lucru datorită faptului că hotelurile şi agenţiile de turism au lansat în special în extrasezon oferte speciale. Este anul în care turiştii au vânat reducerile de orice fel“, a continuat aceasta.

După 15, vin turiştii cu rezervări

În ultimul weekend, pe litoral au fost 65.000 de turişti, recordul acestei veri. În cursul săptămânii gradul de ocupare scade, însă după 15 iulie vin turiştii care şi-au făcut rezervări. „Sosesc primele serii de turişti prin programul early booking – rezervări timpurii - încă din lunile martie - aprilie, cu sejururi de şase - şapte nopţi. Programul «Înscrieri timpurii» este valabil şi la ora actuală pentru cazare în lunile august sau septembrie. Pentru programul «Zile gratuite de vacanţă» s-au achiziţionat deja peste 20.000 de pachete prin agenţiile din toată ţara“, a declarat Traian Bucovală, de la Patronatul hotelierilor din Mamaia.

LITORAL 2010 - Citiți aici cele mai noi știri de pe litoral

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite