Constanţa: UPDATE / Kitsch la târgul de Crăciun de la Constanţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Standurile cu ornamente pentru Crăciun au fost cele mai aglomerate
Standurile cu ornamente pentru Crăciun au fost cele mai aglomerate

La Pavilionul Expoziţional s-a deschis ieri Târgul de Crăciun. Dacă n-ar fi fost cele câteva standuri cu ornamente de Crăciun, ai fi crezut că eşti la un târg obişnuit.

Aceleaşi modele de haine, aceleaşi jucării pe care le găseşti la magazinele din oraş. În rest, multe kitschuri.

Jucăriile de pluş se vând cu preţuri cuprinse între 10 şi 190 de lei. Doar la câteva standuri se simte aer de sărbătoare. Claudia Teodorescu  a scos la vânzare produse de ceramică pictate. Preţurile sunt destul de mari şi, prin urmare, nici cumpărătorii nu se înghesuie să-i cumpere produsele.

Constănţenii pot cumpăra de la târg globuri pictate manual, la preţul de 15 lei, oale de lut, papuci de piele adulţi şi copii - 30 lei, respectiv 20 de lei, tablouri pictate - 180 de lei şi căni cu Moş Crăciun - 5 lei. La târg se pot cumpăra şi admira obiecte lucrate manual, de la oale de lut până la globuri, de la papuci de casă până la picturi pe sticlă.

Producătorii de haine de iarnă din Arad şi Orăştie au venit cu multă marfă. Sorin Ianchiş, comerciant, ne-a spus că hainele de piele se vând cu preţuri cuprinse între 300 şi 500 de lei, iar o haină de gală de nurcă se vinde cu 4.000 de lei. „La Constanţa se vinde mai bine decât în alte zone ale ţării, însă, faţă de anii trecuţi vindem mai puţin“, a spus Elena Toader din Arad.

La Târgul de Crăciun au venit şi câţiva producători de produse lactate, dar şi un importator din Braşov care vrea să rafineze gustul românului de sărbători şi a adus din Italia mai multe produse. Astfel, el oferă  constănţenilor salam de trufe la 12 lei bucata, salam de mistreţ la acelaşi preţ şi prosciuto. Bineînţeles, un altul vindea vin, nelipsit de la masa de Crăciun a românului. Un litru de Sauvignon Blanc sau de Merlot costă 6 lei.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite