Constanţa: Jandarmii, în misiune la Centrala Nucleară de la Cernavodă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Jandarmii vor asigura ordinea şi protecţia zonelor la Centrala Nucleară
Jandarmii vor asigura ordinea şi protecţia zonelor la Centrala Nucleară

Jandarmii constănţeni se întorc să păzească Centrala Nuclearo-Electrică de la Cernavodă. Un nou protocol de colaborare a fost încheiat între Jandarmeria Română şi Comisia Naţională Pentru Controlul Activităţilor Nucleare.

În urma acestei înţelegeri, Inspectoratul Judeţean al Jandarmeriei Constanţa va asigura misiuni de pază şi protecţie a instalaţiilor şi obiectivelor nucleare. De asemenea, vor fi păzite tot de jandarmi şi transporturile de substaţe nucleare ş radioactive.

Nu mai puţin de şapte obiective ale Comisiei Naţionale pentru Controlul Activitatilor Nucleare, dispuse pe teritoriul României, vor fi păzite în permanenţă de jandarmi.

În judetul Constanţa, jandarmii vor asigura ordinea şi protecţia zonelor în care s-au produs sau există pericol iminent de producere a unor explozii, incendii sau a altor activităţi care pun în pericol activităţile nucleare.

În urma semnării protocolului de colaborare, cele două instituţii vor organiza şi executa exerciţii sau aplicaţii în comun. Scopul acestora îl reprezintă pregătirea efectivelor pentru prevenirea şi rezolvarea incidentelor.

De asemenea, jandarmii constănţeni vor asigura toate misiunile de ordine publică de la Centrala Nucleară de la Cernavoda.


Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite