Constanţa: Jandarmeria Română împlineşte 161 de ani de existenţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Jandarmeria Română va împlini peste patru zile 161 de ani de existenţă. Evenimentul va fi sărbătorit la Constanţa şi la Cernavodă, unde va avea loc şi „Ziua porţilor deschise“.

Jandarmii din municipiu vor fi sărbătoriţi timp de 3 zile, cu ocazia împlinirii a 161 de ani de existenţă. Ziua Jandarmeriei Române se serbează în fiecare an pe data de 3 aprilie.

Pe 1 aprilie, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi din Constanţa (IJJC) va organiza „Ziua porţilor deschise“, eveniment la care vor participa peste 200 de elevi.

Pe 3 aprilie, la ora 10.00, conducerea IJJC va depune o coroană de flori la Cimitirul Eroilor Revoluţiei, la mormântul sublocotenentului erou Napoleon Stroe, jandarm căzut în decembrie 1989. Pe 4 aprilie, ultima zi dedicată jandarmilor, în prezenţa întregului personal şi în acordurile imnului de stat va fi ridicat Drapelul Naţional.

„Ziua porţilor deschise“ se va organiza şi la Cernavodă, la 1 aprilie, începând cu ora 10.00. Evenimentul va avea loc la reşedinţa Unităţii Speciale 72 Jandarmi Pază şi Protecţie Insituţională Cernavodă „Anghel Saligny“.

Cu acest prilej vor fi prezentate documente, fotografii, exerciţii demonstrative de arte marţiale şi o expoziţie cu tehnică de luptă. Unitatea militară va primi 60 de oaspeţi veniţi de la Grupul Şcolar Energetic din Cernavodă şi de la instituţiile şi societăţile cu care cooperează.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite