Constanţa: Irina Bouroş prepară numai mâncăruri eco

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Acordă o mare atenţie calităţii produselor
Acordă o mare atenţie calităţii produselor

De meserie este profesoară de religie, însă alimentaţia ecologică este principala materie pe care o predă copiilor şi părinţilor. Lucrează cu dăruire la afacerea de familie, care cuprinde, printre altele, un magazin şi un restaurant ecologic, nu doar cu produse naturale.

„Grâul este netratat, animalele de la care iau carnea sau laptele sunt crescute şi hrănite ecologic. De la pâmântul pe care cultivăm şi până la mâncarea din faţa clientului, totul este ecologic, nu doar natural“, ne explică Irina Bouroş.

Se inspiră din manuscrisele brâncoveneşti

Zi de zi, Irina supervizează activitatea de la bucătărie, astfel încât niciun bucătar să nu apeleze la chimicale, la afânători, gelatină sau alte ingrediente care nu sunt ecologice.
În bucătărie îl are ca model pe Constantin Brâncoveanu. „A fost un educat în materie de preparate. Câteva dintre reţetele pe care le facem în restaurantul ecologic le-am luat din manuscrisele brâncoveneşti, care sunt păstrate cu sfinţenie la Biblioteca Academiei Române din Bucureşti“, povesteşte Irina.

Împreună cu soţul ei încearcă, în măsura în care pot, să le împărtăşească din cunoştinţele lor şi celorlalţi. „Mulţi apreciază ceea ce găsesc aici, însă sunt şi destui care nu înţeleg că un preparat eco necesită un timp de pregătire mai îndelungat. Şi preţul este  mai ridicat, însă calitatea este inegalabilă“, adaugă femeia.

Preparate eco pentru Sărbători

Toate mâncărurile care se găsesc în bucătăria ecologică a restaurantului pot fi preparate în orice local, însă ale familiei Bouroş, pe lângă faptul că sunt ecologice, sunt şi naturale. „Gustul e uşor modificat, însă e cel natural, cel pe care l-am uitat. Poate doar bunicii mai ştiu ce înseamnă adevăratul gust al unui fel de mâncare. Încercăm să educăm copiii şi părinţii, să consume ecologic“, spune Irina Bouroş.

Meniu eco de Sărbători

Ruloul brâncovenes ecologic este una dintre specialităţile pregătite  de bucătarii de la Curtea Brâncovenească. Specialitatea casei se prepară din costiţă afumată, ardei gras şi caşcaval.

Ca desert, Irina vă recomandă măr copt scobit, în care se adaugă dulceaţă de mere cu stafide, cremă de zahăr ars, blat de pandişpan, totul ornat cu frişcă naturală făcută din smântână de casă.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite