Constanţa: Ion Tiţoiu a devenit cetăţean de onoare al Constanţei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ca cetăţean de onoare, maestrul va fi scutit de taxe şi impozite
Ca cetăţean de onoare, maestrul va fi scutit de taxe şi impozite

Artistul Ion Tiţoiu a devenit cetăţean de onoare al Constanţei. Decizia a fost luată ieri de către consilierii locali la ultima şedinţă de Consiliu Local din acest an. „Vă mulţumesc din suflet pentru distincţie şi vă invit la Muzeul de Artă să-mi vedeţi lucrările“, a spus artistul, plin de emoţie.

La 60 de ani, Ion Tiţoiu se poate mândri cu 35 de ani în slujba artelor. Lucrările lui pot fi văzute la tot pasul în Constanţa, dar cele care i-au rămas la suflet sunt cei doi băieţi ai lui. Maestrul este autorul mozaicurilor care decorează fântâna arteziană de la ICIL, intrarea în piaţa Ovidiu, cunoscută sub denumirea de Lupoaică, şi nu numai. Pictura, sculptura, ceramica sunt arte pe care le-a gustat pe parcurs şi pe care le-a îndrăgit în egală măsură. Din 2006, Ion Tiţoi figurează în Catalogul Personalităţilor Internaţionale întocmit de Statele Unite ale Americii.

Maestrul intenţionează să deschidă un muzeu de artă cu numele lui, în doi ani, şi apoi să iasă liniştit la pensie. „Mă voi retrage la Slava Rusă, în judeţul Tulcea, şi voi continua să fac artă“, a spus cel mai nou cetăţean de onoare al oraşului de la malul mării.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite