Constanța: Ioana Teodorescu - colecţionara de fluturi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Delicateţea şi coloritul insectelor au fascinat-o de mică astfel încât şi-a dorit să le păstreze frumuseţea. Ea a reuşit să strângă până acum sute de fluturi pe care îi colecţionează de când era copil. „Sunt pasionată de tot ce înseamnă floră şi faună“, povesteşte adolescenta.

Ioana spune că a fost mereu atrasă de fluturi. Când era în şcoala generală se preocupa mai mult de strângerea lor. „Acum trebuie să mă pregătesc pentru examenul de bacalaureat de anul viitor şi nu prea mai am timp să mă ocup şi de alte pasiuni. Cu toate acestea, mi-ar plăcea să am o carieră în acest domeniu şi să pot studia îndeaproape fluturii“, a precizat ea.

În colecţia sa are fluturi din toate colţurile ţării, unii obţinuţi prin schimburi sau de la persoane care îi cunosc pasiunea, pe alţii i-a adunat cu propriile ei mâini. 

„Este foarte important ca ei să fie păstraţi  într-un loc uscat şi la întuneric pentru că lumina degradează şi exemplarele nu mai pot fi valorificate“, a spus ea zâmbind.

Tânăra de 18 ani vrea să-şi continue studiile la biochimie sau inginerie genetică la Universitatea Columbia sau la New York. Ia cursuri de limba engleză de la vârsta de patru ani şi a luat hotărârea să studieze în străinătate de la vârsta de 12 ani. 

„Nici nu concep să rămân în ţară după terminarea liceului. Visul meu este să învăţ într-o universitate europeană şi nimic nu mă va face să-mi schimb opţiunile“, a declarat ea. Pentru ca visul său să devină realitate, a susţinut de curând bacalaureatul de tip american, ce-i va permite să acceadă la o instituţie de învăţământ de peste hotare. Tânăra apreciază că rezultatul obţinut la acest examen va fi o recompensă a tuturor anilor de studiat.

Ioana mărturiseşte că îi plac ştiinţele exacte, dar că este atrasă şi de celelalte discipline, fiind olimpică la biologie şi chimie.

Cât despre timpul liber, ea spune că şi-l petrece la fel ca alţi tineri din generaţia sa. „Îmi place mult să ies cu prietenii“, a completat Ioana.

Citiți mai multe în  !

image
Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite