Constanţa: Investiţii de 20.000 de euro la Telegondola din staţiunea Mamaia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Telegondola a fost pusă în funcţiune la 16 iulie 2004, după o investiţie de aproximativ 3,5 milioane de euro. Este o instalaţie modernă, care face legătura între hotelul Perla şi zona Cazino din Mamaia, pe o distanţă de 2.017 metri.

Deplasarea se face la o înălţime de 50 de metri, cu o viteză de 5 metri pe secundă, întregul traseu fiind parcurs în şapte minute. În total sunt 49 de cabine cu o capacitate de maximum opt persoane sau 640 de kilograme.

„Instalaţia este verificată anual de către inspectorii ISCIR Constanţa, iar autorizarea este pentru un an“, a explicat inspectorul şef ISCIR Constanţa - Inspecţia de Stat pentru Controlul Cazanelor, Recipientelor sub presiune şi Instalaţiilor de Ridicat, Mihai Clocean.

El a  mai spus că firma care deţine instalaţia, SC Telegondola Mamaia SRL, a fost înştiinţată prin adresa 2313/21.04.2010 că până la sfârşitul lunii mai, o echipă de inspectori vor verifica instalaţia telegondolei.

Pentru sezonul estival se pregăteşte şi SC Telegondola Mamaia SRL.

„Am schimbat toate piesele uzate de la instalaţie, iar investiţia a ajuns la 20.000 de euro. Piesele au fost comandate în Austria, iar până săptămâna viitoare lucrările vor fi finalizate pentru sosirea inspectorilor ISCIR. Este prima investiţie majoră după trei ani la instalaţie.

Pentru siguranţa cetăţenilor nu facem rabat la bani“, a declarat Corina Gheorghe, directorul Mamaia SA, acţionarul majoritar la telegondolă.

Ea a mai spus că la 1 iunie instalaţia va fi funcţională, iar preţurile vor fi aceleaşi ca anul trecut: 10 lei o călătorie sau 20 de lei dus-întors.

LITORAL 2010 - Citiți aici cele mai noi știri de pe litoral

image
Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite