Constanţa: Întreg oraşul Slobozia, inundat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lucrătorii de la distribuţia apei au intervenit de urgenţă pentru remedierea avariilor
Lucrătorii de la distribuţia apei au intervenit de urgenţă pentru remedierea avariilor

Străzile municipiului Slobozia au fost acoperite de apa revărsată din conductele vechi din cauza unor avarii. Avariile la reţeaua de alimentare cu apă au dat peste cap programul echipelor de la distribuţia apei, care nu ştiu unde să intervină mai repede.

Ţevile vechi din fier, atacate de compoziţia chimică a apei decretată ca menajeră de Institutul de Sănătate Publică Bucureşti şi afectate de gerul din ultimele zile, cedează una după alta, spre disperarea localnicilor care-şi găsesc maşinile parcate peste noapte în apă de 15 centimetri.

Localnicii sunt speriaţi că avariile vor reduce presiunea apei, caz în care centralele termice de apartament n-ar mai funcţiona.

Trotuar surpat

„Acum acţionăm în patru zone distincte, dar nu putem interveni decât manual, utilajele nu au cum să lucreze, este gheaţă şi teren bocnă. Scoatem apa cu pompele şi încercăm să remediem cât mai repede avariile“, a explicat Valentin Cilibeanu, directorul societăţii de distribuţie a apei. Cea mai gravă situaţie este în cartierul MB-uri, unde apa se întinde 200 de metri pe şosea. „Avem Marea Neagră în zona Gării, Marea Moartă în centru şi aici este Marea Mediterană, că este cea mai mare“, face haz de necaz un salariat ce păzeşte un furtun prin care apa este eliminată într-un canal colector. În zonă trotuarul s-a surpat parţial, la fel şi o parte din carosabil.

Ca să nu aibă surprize neplăcute şi să se trezească dimineaţa cu maşinile înghiţite de pământul surpat, proprietarii din zonă sunt avertizaţi să nu parcheze printr-o bandă semnalizatoare.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite