Constanţa: Începe Concursul Internaţional de Discurs Public în Limba Engleză

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Colegiul Naţional Mircea cel Bătrân găzduieşte etapa judeţeană a Concursului Naţional de Discurs Public în limba engleză. Concursul va începe vineri, 18 februarie, şi se adresează elevilor şi studeţilor cu vârste cuprinse între 8-20 de ani.

Competiţia este organizată pe grupe de vârste. Elevii cu vârste cuprinse între 8 – 11 ani pot participa la concurs până la etapa județeană. Grupa de vârstă 12 – 15 ani participă la concurs până la etapa regională iar elevii şi studenţii cu vârste cuprinse între 16 – 20 ani au şansa de a concura în faza Internațională de la Londra.

Tema națională pentru ediția 2011 a Concursului Național de Discurs Public în Limba Engleză este Dreams and Fantasies. Câştigătorii finalei naţionale vor pleca la Londra pentru finala internaţională pentru care vor trebui să pregătească un discurs cu tema Words are Not Enough.
Concurenții vor folosi același discurs pe toată durata concursului național.

După încheierea fiecărui discurs urmează maximum două minute de întrebări din partea juriului și/sau a publicului. Juriul este obligat să pună întrebări dacă nu se primesc întrebări din partea publicului. Concurentul trebuie să răspundă succint fără a relua pasaje din discurs. La etapa internaţională de la Londra, care se va derula în luna mai,  vor fi trimişi doi candidaţi ce vor avea asigurate cheltuielile de cazare şi transport.

Candidatul care obţine locul întâi la Londra este invitat pentru o săptămână, în octombrie, la Buckingam unde trofeul îi va fi înmânat de Prinţul Phillip.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite