Constanţa: Încep controalele în parcurile de distracţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deţinătorii de instalaţii de agrement din judeţele Constanţa şi Tulcea mai au timp până la jumătatea acestei luni să se autorizeze. De luni, inspectorii de la Inspecţia de Stat pentru Controlul Cazanelor, Recipientelor sub presiune şi Instalaţiilor de Ridicat (ISCIR) Constanţa vor începe verificarea instalaţiilor de agrement de pe raza celor două judeţe.

„La noi figurează ca autorizaţi 195 de agenţi economici care deţin instalaţii. Mulţi vin însă din ţară şi sunt autorizaţi la inspectoratele teritoriale pe raza cărora sunt înregistrate firmele deţinătoare. De regulă, controalele sunt neanunţate şi le efectuăm până la jumătatea lunii iunie, înainte ca ele să fie puse în funcţiune. Acum verificările au fost decalate din cauza lucrărilor la telegondolă pe care a trebuit să le verificăm atent“, a declarat inspectorul şef ISCIR Constanţa, Mihai Clocean. El a mai spus că fiecare „tiribombă“ trebuie să aibă afişate la loc vizibil autorizaţiile de funcţionare şi ultimul proces verbal de autorizare tehnică.

„Agenţii economici din cele două judeţe sunt toţi autorizaţi. Până la începerea sezonului ei îşi aduc documentaţia pentru prelungirea autorizaţiei, iar noi mergem în teren pentru verificarea instalaţiilor“, a mai spus Clocean.

Măsuri severe

Mihai Clocean anunţă că în acest an inspectorii vor fi necruţători. Dacă anul trecut se aplica măsura opririi instalaţiei până la remedierea neregulilor, anul acesta se va trece direct la sigilarea caruselelor şi aplicarea de amenzi, în funcţie de gravitatea disfuncţionalităţilor.

Anul trecut, inspectorii ISCIR au descoperit în staţiunile Eforie Nord şi Eforie Sud mai multe instalaţii neautorizate sau cu autorizaţiile expirate, situaţie în care acestea au fost oprite.

Citiţi mai multe în !

image
image

LITORAL 2010 - Citiți aici cele mai noi știri de pe litoral

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite