Constanţa: Încă un pescador la braconat de calcan în Marea Neagră

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pescadorul braconierilor, depistat de radare
Pescadorul braconierilor, depistat de radare

Pescadoarele turceşti au devenit apariţii cotidiene pe radarele Poliţiei de Frontieră în sfârşitul de săptămână care abia s-a încheiat. După cele două pescadoare prinse vineri la pescuit de calcan, oamenii legii au mai dscoperit o navă la braconat în apele teritoriale româneşti.

Acest ultim caz a fost înregistrat sâmbătă seara, în jurul orei 18.00, când nava MAI 1101 a depistat la o distanţă de aproximativ 80 de mile marine de zona Gura Portiţei o navă de pescuit, care la momentul interceptării avea arborat pavilionul ucrainean, iar pe bordajul navei era inscripţionat numele „Canakcilar“.

Pescadorul a ignorat solicitarea navei Poliţiei de Frontieră pentru controlul de identificare şi a fost necesară utilizarea somaţiilor prin radio, voce şi  semnale luminoase (rachetă de semnalizare). Având în vedere refuzul căpitanului navei de a se supune somaţiilor şi de a opri pentru control, au fost executate focuri de avertisment, fiind trase 79 de cartuşe de calibru 7.62 mm şi 90 de cartuşe de 14.5 mm. Abia atunci pescadorul s-a oprit, fiind reţinut şi adus în Portul Constanţa pentru verificări.

La bord se aflau şapte persoane, care nu posedau documente de identitate şi care au declarat că sunt cetăţeni turci. La controlul efectuat asupra navei, au fost identificate plase de pescuit calcan, iar in compartimentul frigorific au fost găsite 106 kilograme de peşte, diverse specii marine - calcan, rechin şi vulpe de mare.

Constanţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite